Drumul către viitor este electric: încă un producător renunță la combustibili fosili

Drumul către viitor este electric: încă un producător renunță la combustibili fosili

Din ce în ce mai mulți producători auto încep să vadă beneficiile tranziției de la producerea vehiculelor cu combustie internă la producerea vehiculelor electrice sau hibride.

După ce multe state și-au definitivat legislația în așa fel încât să limiteze sau chiar să interzică producția autovehiculelor cu combustie internă, în încercarea de a limita emisiile de gaze cu efect de seră, mulți producători auto și-au schimbat planurile de producție.

Astfel, o decizie de a electrifica linia de producție de automobile a fost anunțată acum și pentru marca Maserati.

Toate vehiculele mărcii premium Maserati ale Fiat Chrysler vor fi electrificate, fie în format hibrid, fie în format complet electrificat, în următorii cinci ani, a afirmat într-o declarație directorul executiv al unității.

Un 2025 electric, la propriu

Maserati anunțase deja planurile pentru viitor și lansarea unui nou SUV, Grecale, în 2021. Acum, această lansare va cuprinde și câteva lucruri care nu erau inițial în plan.

Noul SUV Grecale al lui Maserati va fi oferit inițial atât cu motor cu combustie internă, cât și într-o versiune hibridă. Anunțul a fost făcut de Davide Grasso în timpul unui eveniment web de modă organizat de cotidianul italian Milano Finanza.

Planurile se extind și dincolo de modelul Grecale, cu obiectivul de a electrifica întreaga gamă de producție auto.

“Noile modele Gran Turismo și Gran Cabrio vor fi electrificate și toată gama noastră va fi electrificată în următorii cinci ani”, a spus Grasso.

O versiune complet electrică a SUV-ului Grecale este așteptată într-o etapă ulterioară, potrivit Maserati.

O astfel de mișcare apare în contextul în care din ce în ce mai mulți mari producători de automobile se îndreaptă spre vehiculele electrice pe fondul presiunii guvernelor și a autorităților de reglementare de a reduce emisiile nocive de gaze cu efect de seră, în vederea combaterii schimbărilor climatice drastice.

De asemenea, pe o piață a automobilelor electrice dominată de Tesla, companiile auto speră să devină competitive cu aceasta. Recent, producătorul de automobile de lux Bentley a anunțat planurile sale de electrificare completă a întregii game în următorii 10 ani.

Etichete: