Cum e folosită masca de protecție într-un domeniu cu totul diferit de cel medical

Cum e folosită masca de protecție într-un domeniu cu totul diferit de cel medical
Sursa foto: Ani Kolleshi / Unsplash

Pe lângă faptul că ajută la limitarea răspândirii virusului, masca de protecția va ajuta și la dezvoltarea tehnologiei de recunoaștere facială.

Oamenii de știință folosesc selfie-urile pe care ți le faci cu masca de protecție pe față pentru a îmbunătății funcționarea algoritmilor de recunoaștere facială. Publicația CNET a identificat pe internet baze de date cu acces liber în cadrul cărora se găsesc astfel de fotografii ale persoanelor, colectate direct de pe profilul lor Instagram.

În aprilie, cercetătorii au publicat pe Github  COVID19 Mask Image Dataset, care conține peste 1.200 de astfel de imagini colectate de pe Instagram. Cu o lună mai devreme, cercetătorii din China au întocmit o bază de date cu peste 5.000 de fotografii ale persoanelor cu măști, pe care le-au adunat online.

Creatorii din spatele bazei de date din aprilie s-au bazat pe startupul lor, Workaround, pentru a ajuta la trierea imaginilor și etichetarea corectă a acestora: dacă persoana din imagine are sau nu are mască, a spus Wafaa Arbash, CEO-ul companiei.

De ce se folosesc măștile pentru antrenarea instrumentelor de recunoaștere facială

Măștile acoperă o porțiune semnificativă din ceea ce recunoașterea facială au nevoie pentru a putea identifica și detecta oamenii. Astfel, un viitor în care toată lumea poartă mască de protecție în public ar putea afecta grav această industrie. Prin urmare, companiile încearcă să țină pasul și caută să-și îmbunătățească sistemele pentru a putea face față evoluției evenimentelor. Iar pentru a face acest lucru au nevoie de fotografii ale unor persoane cu măști.

De asemenea, îmbunătățirea unui algoritm de recunoaștere facială, care să poată identifica dacă o persoană poartă sau nu mască de protecție, ar putea fi extrem de utilă și în ceea ce privește monitorizarea persoanelor: cu ajutorul unor instrumete, se va putea urmări dacă persoanele respectă într-adevăr regulile impuse de autorități și poartă masca în spațiile închise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: cnet