Marte și lunile sale vor fi fotografiate la cea mai înaltă rezoluție de până acum

Marte și lunile sale vor fi fotografiate la cea mai înaltă rezoluție de până acum

Împreună cu Japan Broadcasting Corporation (NHK), Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) a anunțat că intenționează să fotografieze lunile misterioase ale lui Marte cu camere care pot filma imagini de înaltă definiție 8K.

Dacă va avea succes, ar putea fi prima dată în istoria planetei Marte și a lunilor sale când sunt fotografiate în amănunt

Cele două organizații se alătură pentru a dezvolta „Camera Super Hi-Vision”, concepută pentru a fi atașată navei spațiale JAXA Martian Moons eXploration (MMX), care va fi lansată în 2024. Misiunea MMX, aprobată de guvernul japonez în februarie, va încerca să descopere misterele care înconjoară poveștile originii celor două luni relativ mici ale lui Marte, Deimos și Phobos.

Sunt extrem de neobișnuite deoarece orbitează Planeta Roșie la distanțe extrem de mici. Orbita lui Deimos o îndepărtează la aproximativ 3.700 de mile distanță de suprafața marțiană – aproximativ un procent din distanța dintre Pământ și Luna sa.

În afară de cameră, nava spațială va transporta 11 instrumente științifice către sistemul marțian. Va încerca chiar să colecteze o probă de sol de pe suprafața lui Phobos înainte de a face o călătorie lungă spre casă. Camera va capta imagini ultra-HD și le va difuza pentru ca lumea să le vadă, prin intermediul JAXA.

Fișierele vor fi stocate local pe un dispozitiv de înregistrare atașat navei spațiale MMX și, sperăm, vor ajunge până la Pământ – dacă totul merge conform planului. NHK dezvoltă camera Super Hi-Vision pentru a vizualiza provocările MMX în imagini de înaltă definiție și a le difuza pe scară largă, cu cooperarea JAXA.

Imaginile realizate la intervale regulate sunt transmise parțial pe Pământ pentru a crea o imagine completă. Datele originale ale imaginii sunt planificate să fie stocate într-un dispozitiv de înregistrare în capsula de returnare a MMX și readuse pe Pământ.

Filmând misiunea MMX în sistemul marțian, la 300 de milioane de kilometri distanță de Pământ, cu noua cameră Super Hi-Vision, JAXA și NHK vor lucra împreună pentru a transmite atracția unui nou orizont care nu a mai fost văzut niciodată în detaliu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: