Mare atenție la chinezării: milioane de măști nercorespunzătoare, livrate din China

Mare atenție la chinezării: milioane de măști nercorespunzătoare, livrate din China

Pe lângă faptul că tind să fie aproape imposibil de achiziționat la prețuri rezonabile, multe dintre măștile care ajung în piață din China se pare că sunt necorespunzătoare.

Nu mai puțin de două milioane de măști de o calitate necorespunzătoare au fost primite din China de către finlandezi. Din păcate, o analiză simplă a relevat faptul că nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut miercuri de către oficialii guvernului de la Helsinki, conform AFP.

Ca referință, Finlanda este o țară cu 5,5 milioane de locuitori și un număr de aproximativ 2500 de cazuri de Covid-19 înregistrate și 32 de decese. Din păcate, la fel ca în alte colțuri ale mapamondului, duc lipsă de echipamente de protecție, mai ales în rândul organelor medicale. În acest context, marți, ministrul sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen, a publicat pe Twitter o fotografie de la sosirea pe aeroportul din Helsinki a primului transport din cele două milioane de măşti chirurgicale şi 230.000 de măşti de protecţie de tip N95 venind din China, precizând că materialele vor fi „verificate şi testate” înainte de folosire.

 

În mai puțin de 24 de ore s-a confirmat calitatea îndoielnică a produselor livrate de chinezi. Autoritățile finlandeze au descoperit că măştile nu respectă normele de protecţie împotriva coronavirusului cerute pentru a fi folosite în spital. „Este oarecum dezamăgitor”, a declarat secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Kirsi Varhila, într-o conferinţă de presă. Partea bună este că respectivele măști vor putea fi folosite în alte condiții. Kirsi a menționat că vor putea fi folosite de către asistenții sociali care efectuează vizite la domiciliu.

Este important de reținut că mai multe țări europene s-au confruntat cu această situație în ultimele săptămâni. Motivul ține de faptul că piaţa chineză este „foarte haotică” din cauza cererii uriaşe de măşti, a subliniat Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei. „Preţurile cresc încontinuu, trebuie să cumperi rapid şi să plăteşti înainte”, a explicat el. „Riscul comercial este foarte ridicat”, a mai spus Tomi Lounema.

Nu este clară valoarea achiziției dezamăgitoare făcută de finlandezi, dar unele state nu au fost la fel de flexibile, păstrând produsele neconforme. Spania, Olanda, Turcia și Australia au trimis înapoi în China măștile cumpărate pentru că erau de proastă calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: