Magazinele Apple, jefuite în timpul protestelor: ce se întâmplă cu fiecare iPhone furat?

Magazinele Apple, jefuite în timpul protestelor: ce se întâmplă cu fiecare iPhone furat?

Mii de oameni protestează în Statele Unite ale Americii. Și pe fondul acestora sunt oameni care profită ca să jefuiască magazine. N-au lipsit cele ale Apple, de unde au fost furate computere MacBook, telefoane iPhone, dar și tablete și alte accesorii.

Moartea lui George Floyd a stârnit revoltă în America. Protestele violente au început să fie organizate în mai toate orașele mari. Forțele de ordine au fost acuzate că răspuns disproporționat: jurnaliști arestați, gloanțe de cauciuc și patrule de Poliție care intră în mulțime. Iar protestatarii au fost acuzați că unii dintre ei jefuiesc magazine, prevalându-se de protest.

În cazul magazinelor Apple, de unde au fost furate telefoane iPhone, e bine să știi că acele dispozitive nu pot fi folosite cu adevărat. Cei care au jefuit magazinele Apple au descoperit mai apoi că dispozitivele sunt controlate de la distanță, blocate și transformate în niște cărămizi inutile.

Jafurile din magazine vin și pe fondul relaxării măsurilor de izolare socială. Chiar și Apple a susținut că va deschide treptat mai multe magazine. Totuși, jafurile din timpul protestelor au dat peste cap calendarul. Până acum au fost afectate magazine din New York, Los Angeles și Washington, conform Fox 5.

De ce un iPhone furat nu poate fi folosit

În cazul dispozitivelor expuse în magazin, Apple ține evidența tuturor produselor. Dacă unul dintre acestea dispare, compania îl poate bloca de la distanță și cere returnarea acestuia. Când este conectat la internetul, telefonul afișează un mesaj de întâmpinare, după cum vezi mai jos.

mesaj-iphone-furat
@onlyfanobtainer / Twitter

În cazul unui iPhone, de exemplu, mesajul spune ca cel care este în posesia telefonului să îl returneze la magazinul Apple de unde a fost furat. Apoi, intervine criptarea datelor de pe el. Chiar dacă ai putea schimba componente, costul ar fi mai mare decât ai obține pe telefon, când l-ai vinde. Telefonul nu poate fi deblocat prin software. Cel mult poate fi folosit pentru componente, de la ecran la baterie sau carcasă. Totuși, un iPhone furat raportează locația prin GPS chiar și când nu e conectat la internet.

Citește și:
Etichete: