La ce ajută tehnologia care citește mintea soldaților americani și cum poate fi folosită în război

La ce ajută tehnologia care citește mintea soldaților americani și cum poate fi folosită în război

Armata SUA investește bani în cercetarea neurologică, în încercarea de a decoda semnificația din spatele diferitelor semnale cerebrale. Aceasta este tehnologia care ar revoluționa tehnicile militare.

Scopul final ar fi materializat probabil cândva în viitor. Scopul, așadar, este de a construi un sistem care să permită soldaților să comunice prin intermediul a nimic mai mult decât gândurile lor, potrivit C4ISRNET. Este o inițiativă îndrăzneață care evidențiază modurile bizare prin care tehnologia medicală ar putea schimba însăși natura războiului, dar și soldații înșiși.

Oficiul pentru Cercetarea Armatei (ARO) s-a angajat să cheltuiască 6,25 de milioane de dolari pentru acest proiect în următorii cinci ani, relatează C4ISRNET. Aceasta ar fi o inovație atipică, evident, dar realitatea este că armata este încă departe de a desfășura trupe de cyborg telepatice în luptă.

Deocamdată, neurologii ARO spun că au învățat să decodeze și să analizeze semnalele neuronale care direcționează comportamentul din restul creierului. Nu este chiar tehnologia pentru citirea minții, dar este un prim pas important către înțelegerea, de fapt, a ceea ce înseamnă diferite semnale cerebrale.

„Aici nu doar măsurăm semnalele, ci le interpretăm”, a declarat pentru C4ISRNET managerul de programe ARO, Hamid Krim.

Următorul pas, a explicat Krim, este decodarea altor categorii de semnale cerebrale, astfel încât un computer să poată interpreta, în cele din urmă, gândurile unui soldat.

„Poți citi orice vrei – nu înseamnă că îl înțelegi”, a declarat Krim. „Următorul pas după aceea este să îl poți înțelege. Până la urmă, aceasta este intenția inițială, în principal: de a avea computerul conectat la creier, pentru a putea comunica cu acesta. Astfel, unele misiuni ar putea să nu mai fie sabotate de către inamici, întrucât nu ar mai cunoaște următoarea mișcare a soldaților”.

Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

Tot Armata SUA dezvoltă o nouă tehnologie care poate păcăli adversarii care urmăresc semnalele electrice emise de echipamentul soldaților.

Urmărirea spectrului electromagnetic este deja un mod viabil de a monitoriza mișcările sau operațiunile combatanților prin preluarea semnalelor emise de dispozitivele de comunicație de departe.

Citește și: