Jocurile tale de pe Xbox, disponibile pe telefon și tabletă: ce trebuie să faci

Jocurile tale de pe Xbox, disponibile pe telefon și tabletă: ce trebuie să faci

Streamingul de jocuri a devenit foarte popular în ultimii ani, iar Microsoft se implică foarte mult în acest domeniu cu două soluții pentru fanii Xbox.

După câteva săptămâni în care am discutat de Microsoft xCloud, Microsoft a dezvăluit un alt mecanism de streaming pentru jocuri de Xbox. Ca referință, xCloud este menit să te joci pe Android aproape orice joc de Xbox, de pe serverele Microsoft.

Printr-o actualizare adusă aplicației Xbox pentru iPhone și iPad, Microsoft îți permite acum să te joci jocurile pe care le deții pe consola ta din sufragerie. Practic, faci streaming pe mobil a unui joc care este randat, procesat și transmis online de consola ta Xbox. Serviciul este foarte similar cu ceea ce oferă Sony posesorilor de PlayStation cu diferența foarte importantă că soluția japonezilor funcționează doar când ești în casă, prin intermediul rețelei locale. Soluția Microsoft, aflată momentan în beta, va funcționa și prin intermediul rețelelor mobile, când ești în tren de exemplu.

Noul serviciu de streaming al propriilor jocuri de Xbox a fost lansat în beta în urmă cu ceva timp pentru posesorii de Android, după ce în urmă cu aproximativ un an a trecut printr-un test scurt. La momentul respectiv soluția era intitulată Console Streaming. Acum este disponibilă și posesorilor de iPhone sau iPad.

Noua funcție nu va avea parte de o aplicație dedicată. În schimb, funcționalitatea de streaming va fi integrată într-o actualizare semnificativă adusă aplicației Xbox, cea pare care s-ar putea să o ai deja pe telefon dacă ai o consolă Microsoft în casă.

Ca o notă interesantă, consola ta poate fi închisă când inițiezi sesiunea de streaming. În acel moment, va porni discret, fără măcăr să se aprindă ledul de activitate. De asemenea, nu va trimite un semnal video către televizorul sau monitorul conectat la ea. Noua funcție este disponibilă din secțiunea My Consoles a celei mai noi variante a aplicației Xbox. Dacă ai un PS4, pentru aceeași funcționalitate trebuie să-ți instalezi Sony Remote Play, disponibilă de aproximativ un an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: