Jocurile de iPhone, o mină de aur: dezvoltatorii trebuie să fugă de Android

Jocurile de iPhone, o mină de aur: dezvoltatorii trebuie să fugă de Android

Cu mici excepții, toate jocurile de mobil sunt disponibile pe iOS și Android. Asta nu înseamnă însă, nici pe departe, că generează sume similare de bani pentru dezvoltatori.

Dacă te afli în poziția de dezvoltator al unor jocuri video, ar fi recomandabil să eviți platforma celor de la Google, în cazul în care vrei să faci mai mulți bani și nu ai oricum foarte multe resurse financiare. Cel puțin la început de drum, costul de a dezvolta un produs pentru două platforme, este semnificativ. Dacă ești nevoit să alegi, alege Apple. 

Aceasta nu este însă o opinie personală, ci se bazează pe un trend observat în urmă cu foarte mulți ani, un trend care continuă și astăzi. Conform datelor agregate de SensorTower și Statista, în prima jumătate a acestui an, Apple a generat 22.2 miliarde de dolari din încasări pe jocurile pe care le are în AppStore. 

Încasările din jocuri de mobil în perioada T1 2016 – T2 2020

Pandemia nu a făcut decât să accentueze afinitatea gamerilor pentru dispozitivele Apple. Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, încasările au crescut cu 23%, de la 18,1 miliarde de dolari până la 22,2 miliarde de dolari.

Ca să-ți dai seama de discrepanța dintre veniturile generate de Apple AppStore și Google Play Store este suficient să te uiți la trimestrul doi din acest an. În perioada aprilie – iunie, gigantul din Cupertino a strâns 11,6 miliarde de dolari, în timp ce magazinul Google s-a rezumat la 7,7 miliarde de dolari.

Per ansamblu, Apple a generat un profit cu 52% mai mare față de Google. În continuare, gigantul din Mountain View generează mai multe descărcări de aplicații, o confirmare suplimentară a faptului că banii sunt în curtea Apple. În prima jumătate a acestui an, 22,8 miliarde de jocuri au fost descărcate prin intermediul terminalelor cu Android, în timp ce 5,7 miliarde de descărcări pe iDevice-uri au fost suficiente pentru discrepanța semnificativă la capitolul încasări de mai sus. În ceea ce privește cele mai profitabile titluri, poți să arunci o privire pe clasamentul de mai jos.

ios incasari

Citește și: