Jocul copilăriei revine în actualitate: când se lansează Command & Conquer Remastered Collection

Jocul copilăriei revine în actualitate: când se lansează Command & Conquer Remastered Collection

Primul joc pe care l-am jucat vreodată pe computer a fost Red Alert în clasa a cincea, în urmă cu câteva decenii. Acum, va fi relansat ca parte din Command & Conquer Remastered Collection.

Începând cu 5 iunie, unele dintre cele mai importante jocuri din istorie se vor lansat într-o variantă actualizată sub titlul Command & Conquer Remastered Collection. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut de Electronic Arts. Mai sunt doar câteva luni până când vei putea să participi la un conflict la rezoluție 4K între GDI și Brotherhood of NOD.

Noul joc va fi disponibil atât pe Steam, cât și prin intermediul magazinului virtual propriu al EA, Origin. Cuvântul Collection din titlu face referire la faptul că acesta va fi de fapt un pachet de jocuri, nu unul singur. Vor fi incluse Command & Conquer: Tiberian Dawn, Red Alert, dar și Covert Ops, Counterstrike și The Aftermath. Acestea din urmă sunt expansion pack-urile care s-au lansat în urmă cu câteva decenii.

Dincolo de îmbunătățirile grafice semnificative, fanii creațiilor EA ar trebui să aprecieze o interfață îmbunătățită și controale un pic mai facile. Din start, fiecare joc din colecție va include suport pentru experințe multiplayer. Va exista un clasament global, vei putea să-ți revezi jocuri printr-un mecanism de replay, iar jucătorii care îți vor fi recomandați în meciuri multiplayer ar trebui să aibă un nivel de performanță similar cu al tău.

În spatele Command & Conquer Remastered Collection se află Petroglyph Games, un studio micuț fondat de o parte dintre angajații Westood Studio, inclusiv unii care au lucrat la originalul Command & Conquer. Cu alte cuvinte, este vorba de oameni care vor ca moștenirea lor să fie un succes. Compozitorul coloanei sonore originale, Frank Klepacki, va fi și el implicat în proces. Dezvoltatorii au găsit o soluție și pentru a remasteriza clipurile originale din joc, cu actori adevărați.

Prețul de achiziție va fi de 20 de dolari în versiunea digitală a jocului, dar vor exista și două variante în format fizic cu diverse beneficii suplimentare care vor costa 60 și 150 de dolari.

Citește și: