02 feb. 2020 | 07:12

iPhone ringtone, gratuit: cum faci un ton de apel pe iOS din orice melodie, fără PC sau Mac

ACTUALITATE
iPhone ringtone, gratuit: cum faci un ton de apel pe iOS din orice melodie, fără PC sau Mac

Încă de la primele versiuni de iPhone, procesul de a-ți crea un ton de apel era unul incredibil de elaborat. Odată cu iOS 13 însă, lucrurile s-au simplificat semnificativ.

Până în urmă cu câteva luni, era imposibil să creezi un ton de apel pe iPhone din orice melodie, cu excepția cazului în care ai fi achiziționat-o din iTunes Store. Nici atunci însă, posibilitățile nu erau nelimitate. Apple îți vinde un ringtone cu aproximativ un euro, dar librăria de opțiuni nu este cea mai mare.

Cel mai bine ar fi să-ți poți crea un ton de apel dintr-o melodie pe care ai descoperit-o pe YouTube sau o melodie care, din întâmplare, este disponibilă și pe platforma Google. Nici măcar nu trebuie să fie melodie, poate să fie o bucată dintr-un podcast care te încântat teribil și care simți că te-ar ajuta să fii mai eficient în a te trezi dimineața.

În acest tutorial, voi detalia modul în care obții gratuit un ringtone de iPhone, pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți crea un ton de apel din absolut orice melodie, indiferent cât este de obscură.

Ringtone iOS: cum faci un ton de apel pe iPhone dintr-un clip de pe YouTube

cum faci un ton de apel 2

Înainte să-ți creezi melodia pe care o vei auzi când te sună cineva, trebuie să o descarci pe internet. În acest scop, intră pe YouTube și caut-o atent. Indiferent dacă folosești versiunea web a serviciului de streaming sau aplicația dedicată, trebuie să copiezi adresa clipului pe care ți-l dorești transformat în ton de apel. Din aplicație, ai un buton pentru partajare sub fereastra de redare. În funcția de limba telefonului, poate fi marcat cu Trimite sau Share. Apasă pe el și optează pentru copiază linkul.

Pentru a descărca respectiva piesă în format MP3, folosește Safari. La acest pas, este important de reținut faptul ca ai nevoie de un dispozitiv Apple cu iOS 13 sau mai nou. Ca să verifici versiunea de iOS instalată pe iPhone sau iPad intră în Settings sau Configurări la secțiunea General și fă un tap pe Informații sau About. Cea mai nouă versiune de iOS este relevantă pentru că include un download manager în Safari. Cu alte cuvinte, nu poți descărca piesa dorită de pe YouTube fără iOS 13.

Trecând peste particularitățile de mai sus, după ce ai copiat linkul aferent melodiei dorite de pe YouTube, intră pe Safari și accesează ytmp3.cc. Ține apăsat degetul pe ecran în câmpul ”Please insert a valid video URL” și optează pentru Paste sau Lipește. Asigură-te că este bifat MP3 dedesubt și apasă pe Convert. După câteva momente, apasă pe Download și optează pentru salvarea melodiei în format MP3 în aplicația Fișiere. Așteaptă câteva secunde până la finalizarea procesului.

Cum faci un ton de apel pe iPhone cu GarageBand

Pentru a crea un ringtone dintr-un MP3 pe iPhone ai nevoie de GarageBand, aplicația gratuită a celor de la Apple pe care o găsești la această adresă. Instaleaz-o și deschide-o. Optează pentru crearea unui fișier nou printr-un click pe + în stânga sus, dacă nu cumva ți se deschide în ecranul principal cu instrumente. De acolo, alege Recorder Audio. Apasă pe Ok în mjlocul ecranului pe notificare pe care o primești la început. cum faci un ton de apel 3

Accesează interfața cu piste din colțul din stânga sus al GarageBand. Este vorba de icoana cu trei linii una sub alta, dintre care două sunt întrerupte. Apasă pe + în dreapta sus și definește-ți lungimea secțiunii ca fiind 30. Revino în interfața programului. Atinge în dreapta sus icoana cu o sfoară încovoiată. În noua fereastră, optează pentru Fișiere, fă un tap pe Explorați articolele din aplicația Fișiere și alege melodia descărcată în prealabil de pe YouTube, cea în format MP3.

Cu degetul apăsat pe numele piesei în noua listă, trage-o în fereastra din fundal. Așteaptă câteva momente până se încarcă. Atinge-o o dată pentru a decupa bucata care te interesează, în cazul în care nu este vorba doar de primele 30 de secunde ale piesei. Imediat ar trebui să vezi niște bare de culoare albă pe laterale. Trage de el până ești mulțumit de cele 30 de secunde pe care le-ai păstrat.

Ca o notă importantă de subsol, din partea de sus a ecranului, debifează metronomul, butonul albastru din stânga butonului roșu pentru înregistrare. Eventual, apasă pe Play pentru a asculta dacă ești mulțumit de noul tău ton de apel. cum faci un ton de apel 4

Dacă ai parcurs toți pașii de mai sus, apasă pe vârful de săgeată în jos din stânga sus. Alege Melodiile mele pentru a inițializa exportul proiectului tău. Aceasta este ultima sută de metri a întregului efort. Ține apăsat câteva momente pe piesa ta și optează pentru Partajați, în meniul contextual. Alege Sonerie și acceptă ”reglarea” propusă de GarageBand cu un click pe Continuați.

Tastează un nume pentru tonul tău de apel, având în vedere că acea denumire se va vedea în lista de ringtone-uri din Configurări. Finalizează procesul cu un click pe Exportați în dreapta sus. Din nou, așteaptă câteva secunde. Dacă vrei să-ți faci viața mi ușoară, apasă pe Utilizați sunetul drept… și alege Sonerie standard în noua fereastră. Dacă nu, vei găsi respectivul ton de apel în Settings sau Configurări, din ecranul principal al telefonului, la secțiunea Sunete și raspuns haptic (Sounds and Haptic Feedback). De acolo, ești la un tap distanță de la a-ți utiliza noua melodie pentru tonuri de apel, mesaje, alarme matinale și multe alte tipuri de notificări. De aici, modificările se aplică în timp real. Nu este nevoie de nicio confirmare suplimentară.

În final, îmi dau seama că procesul detaliat mai sus nu este cel mai simplu din lume și necesită un pic de atenție. Pe de altă parte însă, după ce ai urmat pașii o dată sau de două ori, îți vor ieși natural și îți vei putea impresiona prieteni cu alte tonuri de apel pe iPhone decât cele din fabrică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele