Invenția care poate salva un miliard de oameni: totul pornește de la apă potabilă

Invenția care poate salva un miliard de oameni: totul pornește de la apă potabilă

Un nou dispozitiv e capabil să transforme apa sărată din surse maritime sau oceanice în apă potabilă, ceea ce poate avea un impact incredibil asupra lumii.

Lipsa apei potabile este un fenomen care devine din ce în ce mai prezent chiar și în țările dezvoltate, care rămân fără acces la apă curată din cauza secetei sau a poluării.

Invenția care va ajuta la combaterea acestei probleme se numește QuenchSea și va fi produsă și pusă la dispoziție la costuri minime pentru populațiile care se află în penurie de apă potabilă.

Dispozitivul este creat pentru a putea fi ușor transportat de mână, notează Euronews. Are o capacitate de filtrare de doi litri pe oră și dispune de un sistem simplu de funcționare.

Cum e filtrată apa și transformată într-una potabilă

Cu ajutorul unui tub introdus în apa care urmează să fie filtrată, apa ajunge în dispozitiv. Apoi, un mâner extensibil care poate fi activat prin mișcări simple ale mâinii, produce presiune în interiorul dispozitivului și produce apă potabilă proaspătă. Presiunea împinge apa printr-o membrană care conține găuri extrem de fine prin care este blocată sarea, microparticulele de plastic.

QuenchSea poate fi utilizat în siguranță, întrucât sistemul de filtrare folosit înlătură bacteriile, virușii și micro-organismele care pot fi regăsite în apa nefiltrată.

Inventatorii din spatele proiectului, Hydro wind Energy, își îndreaptă atenția către milioane de oameni. Campania QuenchSea promite să doneze 100 milioane de dispozitive până în 2027. Estimează că impactul produsului să ajute viețile a miliarde de oameni și ar transforma surse până acum inaccesibile într-unele chiar bune.

„Mai mult de două treimi din populația globală locuiește în zone cu resurse precare de apa potabilă, iar 7 miliane de oameni dintre aceștia mor din cauza a diverse boli provocate de această lipsă. Orice produs de acest tip poate salva vieți”, a afirmat Lee King, CEO al startup-ului Hydro Wind Energy.

Citește și:
Etichete: