Invenția care dă o mână de ajutor: această proteză funcționează 90% ca un membru normal

Invenția care dă o mână de ajutor: această proteză funcționează 90% ca un membru normal

O mână protetică care poate prinde și poate face mișcări ca o mână normală ar putea restabili peste 90% din funcționalitate persoanelor cu amputări ale membrelor superioare, susțin dezvoltatorii invenției.

O echipă de ortopezi, designeri industriali și pacienți a lucrat cu oameni de știință de la Istituto Italiano di Tecnologia din Italia, pentru a crea mâna artificială numită Hannes.

Membrul a fost conceput pentru a reproduce cu exactitate dimensiunea, greutatea, aspectul și mișcarea naturală de prindere a unei mâini umane pentru a ajuta oamenii să câștige aproape un control normal în urma unei amputări.

Cercetătorii susțin că Hannes este pregătit pentru punerea pe piață și a primit aprobarea reglementară.

Cum funcționează Hannes, mâna aproape reală?

Hannes are capacitatea de a reproduce proprietățile biologice cheie ale unei mâini umane: mișcare naturală și adaptabilă, niveluri de forță și viteză și robustețe.

Proteza a fost proiectată să semene cu o mână și o încheietură umană, este moale și are capacitatea de a se adapta dinamic la forma obiectelor pe care purtătorul dorește să le prindă.

Mâna protetică Hannes - Prindere

Hannes include o serie de senzori amplasați cu o articulație personalizată care detectează activitatea oricărui mușchi rezidual al membrelor din partea inferioară sau superioară a brațului.

“Adevărata inteligență a lui Hannes rezidă în designul mecanic, care este complet unic în sectorul său de piață și oferă protezei versatilitatea și mișcarea unei mâini naturale”, au explicat cercetătorii.

“Mecanismul de bază al mâinii este un sistem diferențial mecanic care permite lui Hannes să se adapteze la obiectul care este apucat, prin utilizarea unui singur motor”.

Hannes poate realiza o strângere completă în mai puțin de o secundă și, în același timp, poate exercita o forță maximă de strângere de 150N, un nivel de forță mult mai mare decât alte mâini protetice comerciale și de cercetare.

Hannes are o autonomie de o zi întreagă de utilizare standard și funcționează cu ajutorul unei baterii.

Mâna protetică Hannes - funcționare

Poate fi controlată cu ajutorul telefonului

O aplicație pentru telefonul mobil și o conexiune bluetooth pot fi, de asemenea, utilizate pentru a regla parametrii de funcționare ai mâinii – inclusiv precizia și viteza de mișcare.

Mâna protetică Hannes - Aplicație

Acest lucru permite utilizatorului să optimizeze experiența pentru a se potrivi propriilor cerințe, mai degrabă decât să aibă un singur sistem de specificitate generală.

Mâna protetică este disponibilă în două dimensiuni diferite și a fost concepută pentru a funcționa atât pentru mâna dreaptă, cât și pentru cea stângă, fiind personalizată pentru femei și bărbați.

Numele este un omagiu adus profesorului Johannes ‘Hannes’ Schmidl, director tehnic al Centrului Protesi Inail în anii 1960 și pionier în protetica membrelor superioare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: