Inițiativa incredibilă în România. Cei care se vaccinează primesc așa ceva

Inițiativa incredibilă în România. Cei care se vaccinează primesc așa ceva

Primele doze de vaccin au ajuns și în România. A început asta campania de vaccinare. Și avem și-o surpriză recentă.

Campania de vaccinare de acum e cu totul specială. Primele 10.000 de doze au ajuns pe 26 decembrie. Întâi vor fi vaccinate cadre medicale, iar de la lună la lună lista se va mări. Oamenii trebuie convinși să facă vaccinul, iar în acest sens, chiar și comercianții dau o mână de ajutor.

Faci vaccinul, mănânci mai ieftin

Astfel, mai mulți comercianți brașoveni oferă reducere 10% persoanelor care s-au vaccinat cu noul vaccin împotriva Covid-19, conform Mediafax.

Acțiunea este unică în Europa și este lansată de Asociația Comercianților din Centrul Istoric al Brașovului împreună cu Asociația Smart City Brașov. Așadar, oferă, prin intermediul locațiilor din centrul Brașovului, un discount de 10% persoanelor care s-au vaccinat cu noul vaccin contra coronavirusului.

Bineînțeles, acum vorbim de un număr restrâns de oameni care pot beneficia de acest discount, fiind vaccinat deocamdată doar personalul medical, însă când populația generală va avea acces la vaccin, vor fi mai mulți clienți care vor profita de aceste reduceri.

Mai mult, apelul Asociațiilor Comercianților din Centrul Istoric din Brașov a fost urmat de 16 locații care oferă clienților care prezintă certificatul de vaccinare un discount de 10% la consumația avută. Acţiunea ospitalităţii braşovene ţine două luni: din 28 decembrie până pe 28 februarie.

“Prin această acțiune inedită, unică în Europa, arată comercianții brașoveni că sunt solidari cu cadrele medicale care reprezintă prima grupă socio-profesională care se va vaccina în România. Acțiunea de susținere a vaccinării anti Covid-19 este lansată în Brașov, în cadrul Zilelor Europene ale Vaccinării și are ca scop susținerea atât a DSP, cât și a Primăriei în comunicarea despre beneficiile vaccinării”, arată Asociația Comercianților din Centrul Istoric al Brașovului.

De asemenea, pe lângă afişele special create de asociaţiile iniţiatoare pentru acţiune vor fi afişate la locaţiile participante şi afişele de informare ale DSP.

„Susţinem campania de vaccinare şi ne alăturăm campaniei de comunicare a administraţiei publice fiindcă suntem convinşi că numai printr-un grad mare de vaccinări vom reuşi să revenim la o normalitate şi astfel relansăm domeniul ospitalităţii care a fost grav afectat de virus”, declară Horia Huluban, preşedintele A.C.C.I. Bv, citat de aceeași sursă.

Ce primești după ce te vaccinezi anti-Covid: la ce ajută adeverința în română și în engleză

Deși a existat întotdeauna o evidență a vaccinurilor pe care le-ai efectuat în trecut, în cazul vaccinului împotriva noului coronavirus, lucrurile vor fi diferite.

Așadar, după ce faci vaccinul, vei primi o hârtie cu numele tău și câteva date tehnice legate de sursa vaccinului, seria și lotul din care face parte.

Aceste detalii aparent neobișnuite au un scop cât se poate de nobil în spate și vor fi livrate persoanei vaccinate atât în română, cât și în engleză, în format tipărit, dar și în format electronic. Motivul vizează monitorizarea atentă a efectelor secundare, în cazul în care acestea apar.

Citește și: