ING, anunț pentru toți clienții: ce se întâmplă cu amânarea ratelor

ING, anunț pentru toți clienții: ce se întâmplă cu amânarea ratelor

ING Bank vine cu un anunț pentru toți clienții afectați de pandemia de coronavirus. Banca face precizări legate de posibilitatea amânării ratelor, adoptată prin OUG.

ING Bank vine cu precizări pentru clienții care vor să-și amâna plata ratelor. Potrivit OUG adoptate de Guvern, cine întâmpină dificultăți financiare în această perioadă poate să solicite amânarea ratelor cu până la nouă luni. Condițiile, însă, diferă în funcție de tipul creditului: de consum sau ipotecar.

De asemenea, și pentru firme sunt condiții speciale.

Ce transmite ING Bank

ING Bank anunță că va înlocui schema de sprijin pentru clienţii care vor amânarea plăţii creditelor anunţată de bancă pe 17 martie cu prevederile OUG pe acest subiect. E valbil inclusiv pentru clienţii care au solicitat deja amânarea plăţii ratelor.

De fapt, e vorba de clienții care apucaseră să caute soluții individuale cu banca. Dacă se ajunsese la un consens, spre exemplu, acele înțelegeri nu vor mai fi încheiate și se vor aplica cele din Ordonanța adoptată de Guvern. Potrivit băncii, prevederile din actul normativ ar fi, oricum, mai avantajoase pentru clienți.

Printre condiţiile instituite prin acest act normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienţi, posibilitatea de a amâna plata ratelor şi/ sau dobânzilor pe o perioadă aleasă de debitori de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi un proces simplificat de acceptare a noilor condiţii contractuale, fără întocmirea de acte adiţionale şi fără necesitatea deplasării la sediul băncii.

Dacă ești client ING și vrei amânarea ratelor, atunci trebuie să completezi un formular care se regăseşte pe site-ul ING până cel târziu pe data de 14 mai 2020 inclusiv.

Pentru clienţii care au solicitat deja amânarea ratelor prin soluţia oferită de ING (de până la două luni), aceştia vor fi migraţi pe noua opţiune, conform OUG 37/2020, aceasta fiind mai favorabilă, transmite banca. Răspunsul vine în cel mult 15 zile calendaristice.

În cazul firmelor, în contextul noilor reglementări legale, ING Bank va răspunde solicitărilor privind cererile de amânare la plată a creditelor, pentru fiecare caz în parte. Important de menționat și condițiile legate de dobândă:

  • În perioada de amânare la plată se va calcula dobândă, conform prevederilor contractelor de credit
  • Aceasta va fi achitată după perioada de amânare la plată, prin capitalizarea dobânzii aferente perioadei de amânare, respectiv adăugarea dobânzii astfel acumulate la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare şi eşalonarea până la noua maturitate, prin recalcularea obligaţiilor de plată lunare
  • Perioada de creditare se va putea extinde cu perioada de amânare la plată.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: