Inevitabilul s-a produs: WhatsApp și Facebook Messenger nu mai merg una fără alta

Inevitabilul s-a produs: WhatsApp și Facebook Messenger nu mai merg una fără alta

În ultima perioadă, videoconferințele au fost foarte populare în mediul online, iar Facebook vrea să profite de acest trend prin integrarea unei legături mai clare între WhatsApp și Messenger.

WhatsApp este o companie Facebook și una dintre aplicațiile din care Mark Zuckerberg nu câștigă foarte mult, din cauza lipsei reclamelor. Pentru că nu a găsit încă cea mai bună metodă pentru a introduce reclame în aplicația de chat fără să alieneze utilizatorii, s-a gândit să forțeze migrarea lor din WhatsApp în Messenger, unde există deja o sumedenie de reclame.

În urmă cu aproximativ o lună, Facebook a anunțat lansarea funcție Messenger Rooms, o funcție care a ajuns de curând să fie disponibilă în fiecare colț al mapamondului. Aceasta îți permite să faci videoconferință cu până la 50 de persoane.

Printr-o actualizare disponibilă momentan în beta, WhatsApp se pare că va integra o scurtătură către acea funcție. Raportul pe marginea acestui subiect a apărut pe WABetaInfo și face referire la versiunea beta de WhatsApp cu numărul 2.20.163. Actualizarea integrează în mediul de partajare dintr-o fereastră de dialog cu cineva un buton intitulat Room, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos.

whatsapp messenger

În momentul în care apeși pe Room în WhatsApp, sari automat în Messenger și ți se oferă automat posibilitatea să creezi un apel video de grup cu până la 50 de persoane. Scurtătura către Messenger Room este inclusă și în alte colțuri din WhatsApp, o aplicație care părea să fie de sine stătătoare până la ora actuală.

Din păcate, era doar o chestiune de timp până când toate serviciile online deținute de Facebook să aibă o legătură mai clară între ele. Nu de alta, dar foarte mulți utilizatori de WhatsApp nici acum nu știu că utilizează o aplicație ce aparține aceluiași Zuckerberg.

Noua funcție detaliată mai sus este momentan disponibilă doar unui grup restrâns de utilizatori, sub formă de test, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până va ajunge la toți cei care folosesc WhatsApp.

whatsapp facebook messenger

Citește și: