12 mai 2020 | 17:10

Încercarea disperată prin care platforma care voia să înlocuiască Netflix vrea să se mențină pe piață

ACTUALITATE
Încercarea disperată prin care platforma care voia să înlocuiască Netflix vrea să se mențină pe piață

Noua platformă de streaming, Quibi, părea că ar putea fi următorul principal rival al Netflix. Ultima mișcare a companiei arată că nu e cazul.

Platforma s-a lansat în aprilie 2020, însă nu e ce te-ai aștepta să fie o aplicație de streaming. Ideea de bază este una foarte interesantă: are videoclipuri scurte, de până la zece minute, create special pentru a fi urmărite pe smartphone. Totuși, potrivit fondatorului, cifrele n-au arătat prea bine după lansare. Numărul de descărcări a fost mai mic decât se așteptau creatorii platformei.

Acum, Quibi vine cu o funcționalitate prin care speră să mai atragă câțiva utilizatori pentru serviciile sale. De săptămâna aceasta, vei putea proiecta conținutul de pe platformă și de pe televizor. Inițial, funcționalitatea va fi disponibilă doar pentru iPhone și urmează să ajungă și pe telefoanele cu Android în câteva săptămâni.

Quibi ar fi putut să înlocuiască Netflix, dar nu i-a mers foarte bine după lansare

Fondatorul aplicației, Jeffrey Katzenberg, a recunoscut că descărcările și utilizarea nu sunt nicăieri în preajma ambițiilor companiei.

Chiar și cu o perioadă gratuită de utilizare de 90 de zile, aplicația a fost instalată de doar 2,9 milioane de clienți, potrivit Sensor Tower. Quibi spune că cifra ar ajunge, de fapt, pe la 3,5 milioane. Dintre cei care au instalat aplicația, compania spune că 1,3 milioane sunt utilizatori activi. Totuși, menționează că numărul nu îndeplinește nici pe departe așteptările pe care le aveau inițial.

Fondatorul spune că unul dintre motive ar putea fi chiar pandemia de coronavirus. Teoretic, aplicația Quibi a fost lansată cu conținut special mai scurt, perfect pentru a putea fi urmărit de pe telefon, atunci când vrei să treacă mai repede timpul: în metrou sau în sala de așteptare de la medic, de exemplu. Totuși, restricțiile de circulație ne-au făcut pe mulți să stăm acasă, așa că ne-am orientat către conținut pe ecrane ceva mai mari decât telefonul.

Ce poți vedea pe platformă

Platforma a publicat lista completă a conținutului care va fi disponibil pe platformă. La data de lansare, avea deja 50 de astfel de seriale. Câteva dintre cele mai interesante producții de pe Quibi sunt acestea:

  • Steven Spielberg vine cu o serie horror care deine disponibilă doar după ce apune soarele în locația în care te afli.
  • Sophie Turner (Sansa din Game of Thrones) va fi actrița principală din Survivor, un serial despre o supraviețuitoare a unui accident aviatic care trebuie să găsească dorința de a trăi.
  • LeBron Games produce I Promise,  o docuserie despre școala sa din Ohio
  • Guillermo del Toro face Aftermath, un film cu creaturi supranaturale

Alte nume mari implicate în producții de pe Quibi sunt , Tom Cruise, Kevin Hart, Liam Hemsworth, 50 Cent, Dwayne Johnson, Jennifer Lopez, Jim Parsons, Ryan Reynolds, Reese Witherspoon, James Corden etc.