Direct din satelit: cum se vede din spațiu pandemia de pe Pământ

Direct din satelit: cum se vede din spațiu pandemia de pe Pământ

Pandemia cu care ne confruntăm în prezent are efecte asupra multor aspecte din viața noastră și asta se vede chiar și din spațiu.

Multe state din lume au impus acum restricții de circulație, iar unele au luat măsuri mai drastice și au impus carantină totală. De altfel, aproximativ o treime din întreaga populație a lumii se află acum în carantină: cam trei din cele 7,8 miliarde.

Implicit, asta înseamnă că oamenii circulă mai puțin, ceea ce se poate observa cel mai bine în zone care, până acum, erau extrem de populate. Efectele pe care pandemia le are asupra circulației oamenilor de pe Pământ se pot observa foarte bine din spațiu. În acest sens, două companii (Maxar Technologies și Planet Inc.) și-au folosit sateliții pentru a ne arăta imagini din locuri aglomerate care acum sunt pustii.

Imagini din spațiu cu efectele pe care pandemia le are asupra planetei

Planet Labs și Maxar Technologies oferă imagini din satelit înainte și după cu locuri în care circulația s-a diminuat masiv, odată cu răspândirea noului virus.

Aeroport din Salt Lake City

Pe Aeroportul Internațional Salt Like City din Utah, pe 5 martie, se pot observa mai multe avioane la porțile unde pasagerii coboară sau se îmbarcă. Două săptămâni mai târziu, pe 16 martie, în urma restricțiilor de circulație numărul de avioane de la porți a scăzut.

Aeroport Salt Lake City pandemia spațiu
MAXAR TECHNOLOGIES
Aeroport din Salt Lake City
MAXAR TECHNOLOGIES

Intersecție din Los Angeles

Se poate vedea cum traficul pe una dintre cele mai aglomerate instersecții din Los Angeles a scăzut drastic din 18 ianuarie, până pe 22 martie.

Intersecție Los Angeles
MAXAR TECHNOLOGIES
Intersecție din Los Angeles
MAXAR TECHNOLOGIES

Amplasarea spitalului din Wuhan

Prima fotografie din spațiu vine din 28 aprilie 2017, iar cea de-a doua din 22 februarie 2020, după ce China a încercat să lupte cu pandemia prin instalarea unui spital temporar în Wuhan.

Spital Wuhan pandemia spațiu
MAXAR TECHNOLOGIES
Spital Wuhan china
MAXAR TECHNOLOGIES

Parc auto închirieri mașini în aeroport din Salt Lake City

Mașinile companiilor de închiriere din aeroportul din Salt Lake City au rămas în parcare, după ce a scăzut dramatic numărul de clienți. Prima fotografie este din 5 martie, iar pe 16 martie parcarea deja era plină.

Parc auto companie închirieri mașini Aeroport Salt Lake
MAXAR TECHNOLOGIES
Parc auto companie închirieri mașini Aeroport Salt Lake City
MAXAR TECHNOLOGIES

Parc auto închirieri mașini în aeroport din Phoenix

Situația mașinilor din parcare este similară și în aeroportul din Phoenix. Prima imagine a fost făcută pe 5 martie, a doua pe 23 martie.

Parc auto închirieri mașini phoenix
MAXAR TECHNOLOGIES
parc auto aeroport phoenix
MAXAR TECHNOLOGIES

Mecca, Arabia Saudită

Prima fotografie din orașul plin de oameni este făcută în 25 ianuarie, iar cea de-a doua în 10 martie, când orașul este complet gol.

Mecca Arabia
PLANET LABS INC
Mecca Arabia pandemia spațiu
PLANET LABS INC