Toate telefoanele pe care Huawei testează Android 10

Toate telefoanele pe care Huawei testează Android 10

Primul telefon lansat cu Android 10 a fost Huawei Mate 30. EMUI 10 va fi însă și pe alte telefoane și compania a început deja testarea. Vestea și mai bună e că sunt incluse, în primul val, și telefoane Honor populare atât în România, cât și în Europa.

EMUI 10 este interfața dezvoltată de Huawei pentru Android 10. Acest sistem de operare a debutat pe Mate 30, ca prim telefon al producătorului, și mai sunt la rând alte câteva modele care să fie actualizate. Testarea a început acum din China, dar programul ar urma să fie extins și pentru alte țări.

Pe ce telefoane Huawei poți aștepta Android 10

Spre deosebire de alți ani, când actualizarea la noul Android dura ceva, Huawei a grăbit procesul în ultimii doi ani. S-a întâmplat asta cu EMUI 9, iar acum cu EMUI 10. Dintre telefoanele vândute sub acest brand, sunt pe listă: Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X și Mate 20 RS Porsche Design. P30 Pro a fost deja testat și relansat la IFA 2019 într-o versiune cu Android 10.

Telefoanele Honor, brand administrat de Huawei, vor primi Magic UI 3.0, numele interfeței pentru Android 10. Va fi, în mare parte, același sistem de operare. Modelele de pe listă sunt: Honor 20, Honor 20 Pro, View 20 și Magic 2. View 20 e un model lansat la începutul anului, în Paris.

Modelele acestea nu sunt alese la întâmplare. Toate folosesc cipul Kirin 980, introdus de Huawei în toamna lui 2018. Mate 30, pe de altă parte, folosește Kirin 990. Vestea mai bună, pentru utilizatori, e că aceste dispozitive vor beneficia de Android 10 cu serviciile Google. Asta înseamnă că vei avea acces, în continuare, la Play Store, Gmail, YouTube sau Maps.

Deocamdată, Mate 30 nu are serviciile Google. Deși există soluții de-a instala aplicațiile, încă nu există o strategie oficială pentru Europa, dacă telefonul va fi lansat aici sau nu. Altfel, Huawei lucrează și la dezvoltarea Harmony OS, propriul sistem de operare, dar acela nu este încă pregătit pentru telefoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: GSMArena