Huawei a rămas și fără ecrane la telefoane: cine a mai decis să rupă legătura cu chinezii

Huawei a rămas și fără ecrane la telefoane: cine a mai decis să rupă legătura cu chinezii

În fiecare zi, ajung online noi vești proaste legate de viitorul smartphone-urilor Huawei. În urma campaniei începută de Donald Trump în urmă cu mai bine de un an, chinezii ar putea ajunge la sapă de lemn.

Începând cu 15 septembrie, peste doar câteva zile, aproape orice companie care vrea să mai facă afaceri cu Statele Unite ale Americii, trebuie să întrerupă orice legătură cu Huawei. Aceasta este realitatea impusă printr-o nouă serie de restricții venite de la Casa Albă. Deși consecințele respectivei decizii vor fi dezastruoase din punct de vedere financiar și pentru cei care renunța la Huawei ca partener, nimeni nu-și dorește să fie pe lista neagră a americanilor, dacă poate evita asta.

În consecință, la scurt timp după ce TSMC a decis să nu mai furnizeze cipuri chinezilor, Huawei trebuie să tragă ponoasele după o altă veste proastă. Conform publicației Reuters, care citează surse din presa coreeană, Samsung Display și LG Display vor înceta să mai exporte ecrane de orice fel producătorului de telefoane mobile din China. În aceste condiții, viitorul smartphone-urilor Huawei este mai incert ca niciodată.

Ca referință, majoritatea gadgeturilor din lumea asta, mai ales cele de top, folosesc ecran de la LG sau Samsung, deci alternativele nu prea există pentru Huawei. Motivul pentru ca cei doi producători coreeni nu mai pot livra panourile de smartphone-uri pleacă de la faptul că acestea necesită pentru funcționare niște cipuri care fie provin din SUA, fie folosesc tehnologie americană. În orice caz, sunt afectate de sancțiunile impuse de Donald Trump și nu mai au voie să fie livrate în China, fără permisiuni speciale pe care nu le-ar redacta niciodată americanii.

În teorie, Huawei a încercat să compenseze această decizie inevitabilă a coreenilor printr-un parteneriat cu producătorul chinez de ecran BOE. Aceștia din urmă nu au însă o capacitate de producție foarte mare, motiv pentru care, în cazul Huawei Mate 40, cel mai recent vârf de gamă al chinezilor, sunt utilizate panouri Samsung, LG și BOE. Va fi interesant să vedem ce se va întâmpla în continuare, dar viitorul pentru Huawei este unul foarte dificil.

Citește și: