GTA Online, sabotat de hackeri: cât de gravă a devenit problema, după ce GTA V a devenit gratuit

GTA Online, sabotat de hackeri: cât de gravă a devenit problema, după ce GTA V a devenit gratuit

În urmă cu câteva zile, anunțam faptul că GTA V poate fi descărcat gratuit prin intermediul Epic Games Store. Consecințele acelei oferte de nerefuzat nu au întârziat să apară.

Grand Theft Auto Online continuă să fie unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului, la aproximativ 7 ani de la lansare. Din păcate, creația celor de la Rockstar Games este și un favorit al hackerilor. Nu a ajutat nici faptul că jocul a putut fi descărcat gratuit pentru câteva zile. În acest timp, valul de hackeri și modderi care exploatează jocul în mod malițios a explodat.

GTA V a fost disponibil din 2013 pe PC și o varietate mare de console. Până de curând, jocul s-a aflat fără întrerupere în topul celor mai cumpărate titluri din piață. În acest context nu ar trebui să vină neapărat ca o supriză faptul că oamenii s-au înghesuit să-l descarce fără să-l plătească. Din păcate, un procent semnificativ dintre cei care l-au instalat nu au făcut cu un scop nobil în spate, ci pentru a stresa maxim alți jucători.

GTA Online este o destinație foarte bună pentru gameri și din cauza dezvoltatorului Rockstar. Ca referință, modul de joc online a beneficiat constant de actualizări. De curând, a fost introdusă posibilitatea de a participa la curse de Formula 1 în universul virtual, iar ca cazinoul din joc, Diamond Casino & Resort au fost oferite mașini, numerar și o serie stufoasă de alte premii, cu un efort minim din partea jucătorilor, doar pe bază de noroc.

Conform unui raport de pe Kotaku, versiunea online a jocului tinde însă să devină imposibil de jucat, mai ales pentru amatori. O serie de moduri ciudate au fost create de oameni cu foarte mult timp liber pentru a agresa alți jucători și pentru a-i convinge să iasă din joc. Există și un subreddit cu o serie de capturi ciudate de ecran care arată cum poate cineva să te scoată la pensie într-un joc care ar fi trebuit să fie distractiv pentru toată lumea. Ar fi fost ideal ca măcar o parte dintre jucătorii care fac probleme să fie banați (scoși permanent din joc), dar nici asta nu pare să se mai întâmple prea des.

Ca să înțelegi mai bine cu ce te-ai putea confrunta dacă intri în GTA Online în viitorul apropiat, monstruozitatea din imaginea de mai jos a fost creată prin lipirea a sute de tancuri, avioane și elicoptere. Cea mai ciudată practică este să te trezești cu personajul tău într-o cușcă din care să nu mai poți ieși niciodată.

Well i guess no one cares about getting banned anymore from r/gtaonline