12 feb. 2020 | 15:32

Greta Thunberg te va învăța cum să protejezi planeta în propriul serial TV

ACTUALITATE
Greta Thunberg te va învăța cum să protejezi planeta în propriul serial TV
Greta Thunberg / Twitter

Activista Greta Thunberg va fi subiectul unui nou serial TV produs de BBC în care vei afla mai multe despre cauza pentru care luptă adolescenta.

Activista în vârstă de 17 ani a devenit una dintre cele mai reprezentative simboluri ale mișcării împotriva schimbărilor climatice. Acum, aceasta primește propriul serial care va documenta călătoria sa în jurul lumii și campaniile sale pentru climă. De asemenea, serialul va arăta și o parte mai personală a Gretei și felul în care aceasta se raportează la dezvoltarea sa în lumina reflectoarelor, dar și dificultățile întâmpinate în scrierea discursurilor sau întâlnirea marilor lideri mondiali.

De serialul despre Greta Thunberg se va ocupa BBC Studios Science Unit, însă nu există încă detalii legate de o dată de lansare sau locul în care îl vom putea urmări odată ce va fi gata.

„Schimbările climatice sunt probabil cea mai importantă problemă a vieții noastre, astfel încât e oportun să facem un serial care explorează faptele și știința din spatele acestui subiect complex”, a declarat producătorul executiv Rob Liddell.

Greta Thunberg va mai apărea și în altă parte pe ecrane

Platforma Hulu a anunțat că lucrează la un documentar despre tânăra activistă. Creatorii urmăresc povestea Gretei încă de la primele proteste ale acesteia din Suedia. Pe atunci, în fiecare vineri, Greta lipsea de la școală pentru a protesta în fața clădirii Parlamentului și solicita autorităților să ia măsuri cu privire la schimbarea climatică. În septembrie 2019, aceasta a inspirat cel mai mare protest climatic din istorie.

Documentarul de pe Hulu despre Greta Thunberg va apărea în 2020. Este produs de B-Reel Filmes și va fi regizat de Nathan Grossman.

Adolescenta a ajuns un adevărat fenomen mondial, iar cele două producții despre eforturile acesteia în lupta împotriva schimbărilor climatice sunt extrem de utile, pentru că ne ajută să înțelegem mai bine acest personaj controversat. Discursul său din cadrul summit-ului ONU din 2019 a devenit viral pe internet. Atunci, aceasta a criticat aspru atitudinea liderilor mondiali în ceea ce privește pericolul pe care schimbarea climatică îl reprezintă, însă momentul i-a adus și numeroase critici.