21 ian. 2020 | 16:37

Aplicația românească premiată de ONU e ce trebuie pentru vacanțele tale

ACTUALITATE
Aplicația românească premiată de ONU e ce trebuie pentru vacanțele tale

Questo e o aplicație creată de români care sigur ți se va părea utilă atunci când vrei să ieși din țară. Ideea a și fost premiată recent la un concurs internațional.

Era tehnologiei îți permite, mai mult ca sigur, să-ți planifici extrem de bine vacanța. Găsești pe internet tot felul de locuri pe care le-ai putea vizita, sfaturi de la cei care au fost acolo, recenzii la diverse restaurante și pub-uri. Numai că îți ia ceva timp să cauți toate lucrurile astea pe Google.

Ei bine, niște români s-au gândit să creeze o aplicație care să conțină rezultatele acestor căutări. Aplicația se numește Questo și tocmai ce a fost premiată de Organizația Mondială a Turismului, instituție parte din ONU.

Cum funcționează Questo

Pe scurt, cu ajutorul Questo poți explora locuri inedite și trasee dezvăluite de localnici. Aplicația românească tocmai ce a primit premiul la categoria Disruptive Hospitality, la competiția Tourism Startup.

Această secțiune analizează firme care contribuie la optimizarea întregii experiențe a călătorilor, combinând cele mai bune soluții în ceea ce privește centrele comerciale, restaurantele, hotelurile și distracția, astfel încât, prin servicii personalizate și conectivitate digitală, orice călătorie să devină cât mai eficientă și eficace.

Questo este o aplicație gratuită, creată de români, care e disponibilă pe Android și iOS. Practic, cu ajutorul ei, descoperi locuri noi cu poveștile adăugate de localnici pe traseele sale. Pentru a explora un traseu, utilizatorii trebuie să aleagă un tur pe care îl pot parcurge răspunzând la întrebări și rezolvând ghicitori prin oraș. Experiența de explorare este completată de faptul că prin tururile Questo utilizatorii pot susține afaceri locale și, uneori, cauze din comunitate.

Questo are tururi disponibile în peste 50 de orașe din România și străinătate. În 2019, peste 50.000 de utilizatori au terminat cel puțin un „quest” cu aplicația românească.

Aplicația a fost lansată în aprilie 2017.