Google modifică o opțiune foarte importantă din Maps: cum o folosești de acum înainte

Google modifică o opțiune foarte importantă din Maps: cum o folosești de acum înainte
Sursa foto: henry perks / Unsplash

Poate că în ultimele două luni nu te-ai mai plimbat atât de des, dar chiar și așa trebuie să știi de schimbarea făcută de Google în Maps. Totodată, dacă n-ai folosit până acum această opțiune, e timpul s-o iei în calcul.

Opțiunea share location din Google Maps se poate dovedi extrem de util când vrei să-i comunici cuiva locul în care ești. Și după ultima actualizare a aplicației de navigare, aceasta a devenit și mai intuitivă.

După cum vezi din imaginile de mai jos, e mai ușor acum să distribui locația ta către alții și e ceva mai intuitiv să alegi cât timp va fi activă distribuția localizării.

Schimbarea făcută de Google în Maps ar trebui să facă mai facil procesul pentru utilizatorii mai puțin specializați în folosirea unor astfel de produse.

Google Maps a devenit mai intuitivă în 2020

În 2020, Google Maps a împlinit 15 ani și-a venit cu una dintre cele mai mari actualizări, inclusiv cu o pictogramă nouă. Odată cu această nouă versiune, Google a eliminat meniul din stânga sus și a pus la baza aplicației cinci meniuri suplimentare.

Ai Explore, Commute, Saved, Contributor și Updates. În fiecare dintre ele ar trebui să găsești mai ușor ce faci pe Maps. În prima ai sugestiile clasice de căutare – de la restaurante la adresa spre casă – și câmpul în care să dictezi sau să scrii ce adresă cauți.

Pe Commute afli cât faci între locația ta și adrese prestabilite, cum ar fi cea de la serviciu sau cea de-acasă. Totodată, găsești și sugestiile clasice de mijloace de transport. În Saved, destul de evident, ai adresele pe care le-ai salvat și pe care le poți accesa mai rapid.

Prin Contributor și Updates, Google încearcă, în continuare, să transforme Maps și într-un fel de mediu social. Faci poze, le încarci pentru localuri, publici review-uri, dai ratinguri și toate aceste elemente care arată că ești, cât de cât, o persoană activă.

Citește și:
Sursa: BGR
Etichete: