01 oct. 2020 | 10:30

Google confirmă ce vor face americanii după alegeri: prima confruntare Trump – Biden, un dezastru

ACTUALITATE
Google confirmă ce vor face americanii după alegeri: prima confruntare Trump - Biden, un dezastru

Donald Trump și Joe Biden au avut prima dezbatere electorală, înaintea alegerilor de pe 3 noiembrie. Pentru că a reprezentat un dezastru de proporții, americanii au ajuns repede pe Google.

În contextul agresivității native a lui Donald Trump, singura soluție a lui Joe Biden ca să rămână relevant a fost să coboare la nivelul său în confruntarea de acum câteva zile. Astfel, s-a ajuns rapid la insulte, haos și titluri din presa internațională care nu sunt deloc optimiste în ceea ce privește viitorul Americii. ”Noapte în care democrația americană a atins cel mai jos nivel”, au scris cei de la BBC.

Nu a durat mult după dezbaterea cu pricina până când americanii s-au îngrămădit pe Google. Conform datelor făcute publice de gigantul din Mountain View, foarte mulți au vrut să știe ”Cum să aplici pentru cetățenia canadiană?”. Aceeași situație s-a repetat și în 2016, la scurt timp după scrutinul în urma căruia Trump a devenit șeful statului.

Confruntarea dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie i-a făcut pe mulți americani să se grăbească să găsească soluții de evadare, căutând informații despre emigrarea în țara vecină. Panica a fost atât de mare încât căutarea ”Cum să te muți în Canda?” a explodat, oamenii tastând greșit numele țării vecine.

Trendul legat de numărul interogărilor pe Google a început să crească încă din timpul dezbaterii, dar s-a menținut la mult timp după încheierea confruntării dintre Donald Trump și Joe Biden, pe timpul nopții. Un nou vârf al căutărilor a avut loc în dimineața de a doua zi.

Cele mai multe căutări au provenit din Massachusetts, urmat de Washington și Michigan, potrivit The Guardian. Ca un detaliu interesant, mișcarea ”Hai să emigrăm în Canada” a început cu alegerile prezindențiale din 2004, odată cu victoria lui George W. Bush. Fostul record al căutărilor pe Google din același spectru a fost înregistrat în 2016, în urma înfrângerii lui Hillary Clinton de către Trump.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele