Funcția Google care-ți promite că nu vei mai fi deranjat de bormașina vecinilor în conferințe

Funcția Google care-ți promite că nu vei mai fi deranjat de bormașina vecinilor în conferințe

Google știe că multă lume încă lucrează de acasă în perioada asta și că majoritatea întâlnirilor cu colegii sau șefii au loc online. Așa că vine cu îmbunătățiri la serviciul Google Meet.

Google anunță noi funcții pentru aplicația Google Meet, ca să-ți facă și mai confortabile întâlnirile online cu colegii de la birou sau cu șefii. Astfel, dacă folosești Google Meet pe iOS sau Android, atunci ai la dispoziție funcția prin care sunetele care te pot deranja pe tine sau pe ceilalți pot fi anulate. E o îmbunătățire care-ți aduce, de fapt, funcția de noise cancellation. 

Ca să nu mai fi deranjat, de exemplu, de bormașina vecinului sau de lătratul câinilor din parcare.

E o decizie care vine și-n sprijinul celor care nu au echipamente super profesionale care au deja funcția noise cancellation. Și, la fel de probabil, poate fi și o încercare de a se impune în fața Zoom, serviciul care a avut de câștigat enorm de pe urma pandemiei.

Google îți promite că nu vei mai fi deranjat de bormașina vecinului

Google a venit pentru Meet cu mai multe opțiuni, ținând cont că multă lume lucrează de acasă. Astfel, pe lângă faptul că-ți poți blura fundalul, aplicaţiile Google Meet îți permit acum să folosești funcţia “noise cancellation” pentru ca sunetele din jur să nu se mai audă la capătul celălalt al convorbirii. Că este vorba de propria tastatură, gălăgia copiilor sau bormaşinile vecinilor, sistemul de reducere a zgomotelor ambientale este o funcţie care-şi găseşte locul în special pe zona de business.

Nouă opţiune, care va fi implementată treptat pe parcursul zilelor următoare, nu este activată în mod implicit. Aceasta poate fi pornită în timpul conferinţelor de la Settings. Funcţia de reducere a zgomotelor va fi disponibilă, cel puţin deocamdată, doar pentru abonamentele G Suite Enterprise şi G Suite Enterprise for Education.

Pentru abonaţii G Suite Enterprise for Education, Google Meet mai are o noutate – un raport automatizat al prezenţei, care poate fi activat de profesori pentru lecţiile online. Acestea sunt valabile pentru conferinţele la care participă între 5 şi 250 de persoane şi sunt trimise automat pe email.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: