11 oct. 2020 | 11:15

Google Calendar, mai util ca niciodată: cum îți adaugi programări în noua aplicație

ACTUALITATE
Google Calendar, mai util ca niciodată: cum îți adaugi programări în noua aplicație

În cazul în care nu ești cel mai eficient când vine vorba de programări și respectarea lor, cea mai nouă versiune de Google Calendar îți face viața semnificativ mai ușoară.

În urmă cu aproximativ doi ani, cei de la Google au lansat Tasks, pentru iPhone și Android. În contextul în care nu era cea mai originală aplicație din lume, nu a făcut neapărat valuri în industrie. Venea însă cu un avantaj semnificativ. Programările din Task erau integrate și în calendarul Google de pe web.

Pentru ca lucrurile să fie și mai ușoare, Google a ajuns acum să integreze întreaga funcționalitate din Tasks în Google Calendar pentru Android sau iOS. Astfel, îți este semnificativ mai ușor să vezi programările și evenimente importante în aplicația ta principală de calendar. În plus, poți introduce data și evenimente noi într-o manieră semnificativ mai eficientă, cu toate particularitățile pe care ți le punea la dispoziție Tasks.

Cu alte cuvinte, nu mai ai nevoie de aplicația Tasks de sine stătătoare, deoare poți să vezi și să creezi sarcini, programări, evenimente direct în Google Calendar. Pentru a crea o sarcină nouă în calendar prin intermediul aplicației de mobil omonime, este suficient să apeși pe butonul Create în colțul din dreapta jos și să alegi Task.

Imediat, te vei confrunta cu o nouă fereastră pe care s-ar putea să o recunoști, dacă ai mai folosit Task. Acolo poți introduce detaliile aferente evenimentului pe care îl ai în vedere, data, ora, locul. Poți alege să fie un evenimente pentru întreaga zi, precum o aniversare sau doar pentru câteva minute. În mod previzibil, dacă vorbim de o aniversare sau eveniment din același spectru poți bifa și opțiunea de a repeta automat evenimentul în calendar pe viitor. Când ai terminat, apasă pe Save în dreapta sus.

Dacă nu era evident, orice modificare adusă Google Calendar se sincronizează instant pe toate dispozitivele tale și pe web, cu condiția să fii autentificat cu același nume de utilizator și parolă.

google calendar task

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele