Gestul devenit viral al unui tânăr, pentru a încuraja vaccinarea împotriva coronavirus

Gestul devenit viral al unui tânăr, pentru a încuraja vaccinarea împotriva coronavirus

Pe cât de virulenți sunt în mediul online oamenii care luptă împotriva vaccinării, se pare că și persoanele entuziasmate de vaccinul anti-Covid-19 sunt foarte creative.

Pe parcursul weekendului, în diverse colțuri ale Europei, au început campanii de vaccinare cu vaccinului Pfizer/BioNTech. Deși se mai înregistrează întârzieri legate de disponibilitatea la scară largă a vaccinului și va mai trece mult timp până ne vom putea vaccina cu toții, viitorul sună bine pentru cei care vor să revină la normalitate. 

Tocmai pentru a încuraja revenirea cât mai rapidă la acea normalitate, un tânăr pilot german a desenat pe cer o seringă uriașă, prin intermediul zborului său. Are doar 20 de ani, iar gestul său a atras atenția comisarilor Uniunii Europene. Zborul a fost efectuat în Germania, regiunea Baden – Württemberg.

Samy Kramer, un pilot amator în vârstă de 20 de ani, a programat ruta pe care ar trebui să o parcurgă punct cu punct cu un dispozitiv GPS înainte de a decola miercuri, în ajunul Crăciunului, cu un avion de două locuri de pe aeroportul Friedrichshafen, în apropierea lacului Constanţa.

Întregul zbor a durat aproximativ o oră și 40 de minute, iar distanța parcursă a fost de 280 de kilometri. Ca seringa să fie cât mai apropiată de realitate, zborul a inclus viraje foarte dificile la 90 de grade. Oricine i-a putut vedea zborul pe site-ul Flightradar. „Am vrut să le dau de gândit cetăţenilor pentru ziua în care vaccinul devine disponibil”, a declarat Samy Kramer, student la inginerie economică.

Pentru context, Germania a început oficial duminică campania de vaccinare împotriva Covid-19. În această primă etapă, sunt vizate în special persoanele de peste 80 de ani și personalul medical. În total, Germania urmează să primească 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului, apoi între 11 şi 13 milioane de doze până la sfârşitul lunii martie. În Germania, aproximativ 65% dintre cetățeni sunt deschiși la vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: