Germania deschide larg ușa americanilor de la Tesla: ce se întâmplă cu fabrica de lângă Berlin

Germania deschide larg ușa americanilor de la Tesla: ce se întâmplă cu fabrica de lângă Berlin

Tesla are planuri mari în Europa și se pare că Germania primește producătorul american de mașini electrice cu brațele deschise.

Tesla a ales Germania pentru prima sa fabrică de pe teritorul Europei. Discuțiile s-au purtat încă de anul trecut și, între timp, uzina de lângă Berlin e aproape gata și se pregătește să devină operațională. Numai că planurile au fost puse un pic în așteptare din cauza pandemiei.

După ce lucrurile s-au mai liniștit un pic, Elon Musk vrea să grăbească.

Tesla accelerează planurile de extindere și vrea ca uzina sa din Germania să devină operațională cât mai curând. Iar Berlinul se arată dispus să ofere tot ajutorul în acest sens.

Germania, alături de Tesla

Germania se declară alături de Tesla, iar ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, susține că șeful Tesla, Elon Musk, va primi tot sprijinul din partea Guvernului german pentru ca uzina sa să înceapă producția cât mai curând posibil

“Suntem foarte mândri de uzina din Brandenburg și vă dorim mult succes! Veți primi tot sprijinul de care aveți nevoie”, a declarat Altmaier după o întâlnire cu Elon Musk.

Șeful Tesla se află, în aceste zile, în Germania. Iar vizita nu e făcută doar pentru a pune la punct detalii legate de deschiderea uzinei de lângă Berlin. Pentru că Musk are și alte planuri. El s-a întâlnit cu reprezentanții companiei farmaceutice CureVac, cu care Tesla a încheiat, recent, un acord privind construcția unor unități de producție mobile pentru un vaccin împotriva Covid-19.

Noua fabrică Tesla a fost ridicată la Gruenhe, lângă Berlin, iar achiziția terenului a costat aproape 41 de milioane de euro. În prima uzină Tesla din Europa se vor fabrica, de anul viitor, 500.000 de vehicule anual: SUV-urile Model Y şi berlinele Model 3.

Producția ar urma să înceapă în vara lui 2021, după ce producătorul american primește toate aprobările necesare din partea autorităților germane. La cum se poartă discuțiile, însă, producția nu pare să fie întârziată din cauza procedurilor birocratice și s-ar putea ca totul să meargă pe repede-înainte.

Citește și: