Funcția Google care te scapă de apelurile enervante

Funcția Google care te scapă de apelurile enervante

Dacă și pe tine te deranjează apelurile din partea companiilor care te sună să promoveze vreun produs sau serviciu, Google ar putea să te lase să eviți astfel de conversații pe care, cel mai probabil, nu vrei să le ai.

Compania plănuiește să schimbe felul în care se desfășoară apelurile de marketing ale companiilor sau cele care ar intra în categoria de spam, așa că urmează să vină cu o nouă opțiune care sigur îți va fi de ajutor. Prin programul denumit Verified Calls, Google vrea să permită utilizatorilor Android cine îi sună și cu ce scop, dinainte să răspundă apelului.

Înaintea efectuării apelului, compania care sună utilizatorul ar trebui să ofere câteva detalii legate de apel. Este vorba despre numele companiei, numărul său de telefon, numărul utilizatorului de telefon, dar și mai util, scopul pentru care îl contactează pe acesta. De exemplu: apel pentru actualizarea datelor utilizatorului în baza de date a companiei sau oferte promoționale.

Cum funcționează opțiunea Google care te scapă de apeluri enervante

Toate aceste informații vor fi salvate într-un server dedicat Verified Calls și transmise către aplicația de apeluri de pe telefonul tău. Când compania respectivă te sună, aplicația Telefon o verifică cu serverul și dacă există o potrivire, listează datele disponibile pe ecranul de apeluri primite.

Potrivit Google, după ce acest apel se încheie, atât numărul tău de telefon, cât și motivul apelului sunt șterse de pe serverele sale „în câteva minute”. De asemenea, susține că toate datele de verificare sunt criptate în tranzit, astfel încât acestea să nu poată fi accesate și partajate către companii. Opțiunea Verified Calls va fi activată în mod implicit pe telefonul tău.

Opțiunea e numai bună dacă primești un apel nedorit în care, de exemplu, ți s-ar face o ofertă despre care știi din start că nu vei profita.

Partea proastă e că vei beneficia de opțiune doar dacă firma care te sună a trecut prin procesul de aprobare Google. Astfel, depinde de compania care efectuează apelul dacă vei primi sau nu informația despre apel înainte să răspunzi. Verified Calls se află încă în faza incipientă și nu se știe cu exactitate când va deveni disponibilă.

Citește și: