Funcția de la Google Maps de care ai nevoie pe perioada pandemiei

Funcția de la Google Maps de care ai nevoie pe perioada pandemiei

Soluțiile digitale s-au dovedit extrem de utile pe perioada pandemiei, iar Google Maps plusează. Vine cu o funcție de care sigur ai nevoie în această perioadă și mai ales pe perioada concediului de vară.

De când cu pandemia de coronavirus, multă lume și-a dat seama că o societate nedigitalizată nu are niciun viitor. Au fost multe persoane care au lucrat de acasă și au apelat la tot felul de soluții pentru a-și putea face treaba.

Aplicațiile s-au dovedit extrem de utile și multe soluții vor fi implementate și de aici încolo. Google Maps, de exemplu, vine cu o funcție nouă care să te ajute dacă vrei să călătorești în această perioadă. E vorba de notificări pe care le primești în legătură cu situația pandemică.

Iar funcție e disponibilă indiferent cu ce te deplasezi – mașină personală sau mijloc de transport în comun.

Funcția de la Google Maps care vine la fix pe perioada pandemiei

Google Maps anunță că-i va notifica pe toți utilizatorii care călătoresc în această perioadă. Funcția e binevenită mai ales dacă vrei, de exemplu, să mergi în străinătate și vrei să te informezi în legătură cu situația de acolo. Vei fi informat, de exemplu, dacă un mijloc de transport în comun a fost afectat în vreun fel din cauza virusului, dacă circulă în capacitate limitată ori după alt program decât cel normal.

Pentru tot felul de astfel de informații vei primi automat notificări. Deocamdată, noua funcție Google Maps a fost implementată în America de Nord, acolo unde utilizatorii sunt informaț și dacă la trecerea graniței au fost înființate centre de testare obligatorii. E situația în care se pot aștepta inclusiv la întârzieri importante pe traseu.

Celor care se deplasează către un centru de testare pentru COVID-19, aplicația le va aminti să verifice criteriile de eligibilitate, pentru a se deplasa în cunoștință de cauză. Google Maps introduce treptat aceste funcții. Acum, acestea sunt disponibile în forme diferite și-n Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Columbia, Franța, India, Mexic, Olanda, Spania, Thailanda, Marea Britanie și Statele Unite.

De săptămâna viitoare, implementarea lor va fi extinsă și vor fi disponibile și pe Android și pe iOS.

Citește și: