FOTO România | Prima zi de carantină: cum arată străzile din București

FOTO România | Prima zi de carantină: cum arată străzile din București

Pe 25 martie, ora 12:00, au intrat în vigoare obligațiile referitoare la deplasarea românilor dintr-un loc în altul. Practic, nimeni n-are voie pe stradă fără un motiv întemeiat și o declarație care să ateste acest motiv. Iată cum arătau străzile din București la orele prânzului.

Miercuri, 25 martie, România a intrat într-o formă de carantină. Nicio persoană nu are voie să iasă din casă fără un motiv extrem de justificat, iar circulația vârstnicilor peste 65 de ani a fost limitată la un interval orar de doar două ore pe zi.

Totuși, există persoane care trebuie să meargă la muncă, pentru că jobul nu le permite să lucreze de acasă. De asemenea, sunt permise deplasările până la magazin și farmacie, sau pentru alte necesități precum plimbarea animalelor de companie, dar doar în jurul domiciliului.

Miercuri, la prânz, Bucureștiul arăta ca un oraș pustiit. Mașinile, însă, încă se mai găseau pe străzi. Sursa foto: Facebook Vlad Ursulean.

Bucureștiul, ocupat de armată și polițiști

La orele prânzului, pe străzile din centrul Bucureștiului se aflau puține persoane. Era prezentă, însă, Armata. Mai multe TAB-uri patrulau alături de polițiști. Anunțul privind introducerea unor noi restricții pentru cetățeni a venit marți de la președintele Iohannis.

Ulterior, ordonanța militară a fost prezentată de ministrul de Interne.

„Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența în zilele care vor urma. Îi îndemn pe cei care încă nu conștientizează pericolul să se trezească. Nu ne jucăm cu sănătatea publică. În aceste condiții MAI a emis ordonanța militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole”, a spus ministrul de Interne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI