FOTO Proiectul care poate schimba pentru totdeauna călătoria cu avionul

FOTO Proiectul care poate schimba pentru totdeauna călătoria cu avionul

Criza medicală poate schimba radical călătoria cu avionul. Pe fondul distanțării sociale, o companie din Italia a venit cu o idee. Ar putea fi incredibil de proastă sau ar putea fi una care devine standard.

Deocamdată, teoria de lucru pentru călătorii viitoare cu avionul e să fie menținută distanțarea socială chiar și în aeronavă. Și asta s-ar face prin scaune lăsate libere între pasageri. Companiile nu sunt însă de acord cu abordarea asta. O altă idee, de implementat în următorii ani, ar fi pur și simplu izolarea pasagerilor.

În acest sens, compania Aviointeriors din Italia a prezentat două noi modele de scaune. Ce fac acestea e să păstreze o distanță între pasageri și să-i izoleze unii de alții. Totodată, ideea designerilor nu necesită prea mult spațiu, spre deosebire de-a lăsa un scaun liber între pasageri.

Aviointeriors susține că sunt companii aeriene innteresate deja de proiectele lor. E însă în faza în care trebuie să testeze ideea și să vadă dacă pot fi adaptate avioanele de-acum pentru așa ceva.

Cum funcționează proiectul din Italia

design avioane viitor

design avioane viitor

design avioane viitor

După cum vezi din imaginile de mai sus, primul proiect (din primele două poze) presupune întoarcerea scaunului din mijloc, astfel încât pasagerii de la culoar și fereastră să fie izolați. Cel de-al doilea ar putea deveni însă realitate, pentru că nu necesită prea multe schimbări.

Primul proiect e denumit „Janus” și tot ansamblul din jurul pasagerului e construit din materiale care pot fi curățate ușor. Pasagerul care ocupă locul din mijloc va fi așezat invers pentru a asigura o izolare maximă între pasagerii așezați unul lângă altul. În plus, fiecare scaun va avea o margine înaltă de plexigals pentru a preveni răspândirea virusului.

A doua propunere, denumită Glassafe, presupune pur și simplu montarea unui ansamblu transparent care să asigure o protecție individuală pasagerilor.

Că vor deveni sau nu realitate, Michael O’Leary, director general RyanAir, a spus deja că nu ia în calcul să aibă avioane goale. „Nu putem câştiga bani cu factori de încărcare de 66%. Chiar dacă am face acest lucru, locul din mijloc nu oferă vreo distanţare socială, aşa că este o idee idioată care nu dă oricum nici un rezultat”, a transmis acesta.

Citește și:
Etichete: