Compania aeriană low-cost iubită de români vine cu o veste foarte proastă

Compania aeriană low-cost iubită de români vine cu o veste foarte proastă

Din 15 mai, după cum a spus președintele Klaus Iohannis, lucrurile ar urma să reintre în normal. Odată cu relaxarea treptată a restricțiilor, după acea dată, ar urma, teoretic, să se reia și cursele aeriene. Numai că aceste companii încep să pună condiții.

Ryanair e una dintre companiile puternic afectate de faptul că zborurile s-au redus considerabil. Odată cu relaxarea treptată a restricțiilor la nivel european, compania aeriană vrea să-și reia activitatea în mod normal, numai că, pentru o perioadă, lucrurile nu vor chiar la fel.

E posibil să fie introduse reguli clare de distanțare socială. Și atunci va fi cam imposibil ca zborurile, în eventualitatea în care oamenii vor vrea să circule și să meargă în vacanțe, să decoleze cu toate locurile ocupate.

Șeful Ryanair pune condiții.

Ryan Air pune condiții legate de distanțare socială

Șeful Ryanair spune că avioanele companiei nu vor zbura dacă locurile din mijloc trebuie să rămână goale pentru reguli de distanțare socială. Aceste măsuri au fost catalogate drept „idioate” de Michael O’Leary, director general al companiei.

Mulți specialiști au propus acest lucru, dar directorul operatorului aerian crede că e o măsură total „ineficientă”. De fapt, ce vrea să spună acesta e că zborurile vor fi în pierdere.

”Nu putem câştiga bani cu factori de încărcare de 66%. Chiar dacă am face acest lucru, locul din mijloc nu oferă vreo distanţare socială, aşa că este o idee idioată care nu dă oricum nici un rezultat”, a spus directorul companei low-cost.

Ce spun oficialii

Oficialii de la Bruxelles susțin că, odată cu reluarea zborurilor, vor exista niște măsuri de precauție care vor fi eliminate doar atunci când situația o va permite. Şeful Asociaţiei Internaţionale pentru Transporturi Aeriene (IATA), Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters că operatorii aerieni vor fi obligaţi probabil să lase goale locurile din mijloc.

Și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, anunță că distanțarea socială în aeroporturi și avioane este una dintre măsurile care se vor păstra în vederea reluării transportului aerian pentru călători. Comisia Europeană va elabora o serie de ghiduri în acest sens. Adina Vălean nu a putut preciza însă când vor fi posibile din nou călătoriile de plăcere în Europa.

„Criza va mai dura. Măsurile care s-au dovedit eficiente vor fi menținute într-un fel sau altul. Iar distanțarea socială este una dintre ele. Multe măsuri au fost acceptate de industrie pentru a putea relua activitatea. Distanțarea socială este una dintre ele, dar nu singura, mai sunt dezinfectarea avioanelor, precum și alte măsuri în aeroporturi. Vom elabora ghiduri despre cum se vor aplica aceste măsuri și pe viitor”, a mai precizat Adina Vălean.

Adina Vălean susține că, dacă ți-ai cumpărat bilet pe o cursă anulată din cauza pandemiei și a restricțiilor, compania e obligată să-ți returneze intregral banii. Ești sfătuit să accepți alte servicii sau vouchere din partea operatorilor doar dacă aceste te satisfac pe deplin.

În caz contrar, legea spune că trebuie să-ți returneze banii achitați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: