10 iul. 2020 | 12:47

FOTO Conviețuire cu virusul: unde riști să te îmbolnăvești și ce trebuie să eviți

ACTUALITATE
FOTO Conviețuire cu virusul: unde riști să te îmbolnăvești și ce trebuie să eviți

Pe internet circulă o serie de sfaturi despre ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci pe perioada pandemiei. Graficele, însă, îți arată în mod explicit cum să te ferești și ce locuri trebuie să eviți.

Pandemia de coronavirus a dat lucrurile peste cap și a schimbat multe comportamente. A fost o perioadă grea, în care ai stat în casă, ai lucrat din sufragerie sau din balcon, iar acum trebuie să te obișnuiești cu noua normalitate. E termenul pe care-l folosesc cei mai mulți pentru a se referi la vremurile de acum.

Piața muncii, spre exemplu, se poate schimba pentru toată lumea, din moment ce mulți angajatori au decis să-și lase salariații să lucreze de acasă, acolo unde este posibil. De asemenea, există reguli stricte la terase și restaurante, iar distanțarea socială și purtarea măștii au devenit reguli de bază în multe situații. În acest context, au apărut și analize pe subiect.

O platformă din SUA, spre exemplu, îți arată care-s riscurile de infectare în cazul diverselor activități. Ca să știi ce eviți și cum te comporți. De asemenea, o asociație medicală din Texas a venit cu un material de tip explainer, în care încadrează pe diverse categorii riscurile de a te infecta.

Cum înveți să conviețuiești cu virusul: unde riști să te îmbolnăvești

Covid-19 Reopen e o platformă creată de trei specialiști din SUA. Te învață cum să te comporți în noua normalitate și ce trebuie să eviți pentru a nu risca în niciun fel.

După cum vezi în imaginea de mai sus, riscul infectării depinde de patru factori extrem de importanți:spațiile închise, durata interacțiunii, aglomerația și expirațiile puternice. Activitățile sunt împărțite pe categorii: scăzut, scăzut mediu, mediu, mediu ridicat și ridicat.

Spre exemplu, petrecerile în baruri și cluburi de noapte, slujbele religioase în interiorul bisericilor și călătoriile cu avionul sunt considerate de experți ca fiind cele mai periculoase activități pentru răspândirea COVID-19. La polul opus, dacă stai acasă, faci activități fizice individuale sau ieși doar cu animalul de companie, riscurile de infectare sunt scăzute.

Cu un grafic explicativ au venit și cei de la Texas Medical Association.

Printre riscurile scăzute se numără deschiderea căsuței poștale din fața casei sau de la bloc, alimentarea cu carburant sau o partidă de tenis în natură. La polul opus găsești slujbele religioase, petrecerea timpului în bar sau mersul pe stadioane.