Ford a creat cea mai utilă jachetă pentru bicicliștii din trafic

Ford a creat cea mai utilă jachetă pentru bicicliștii din trafic

Bicicliștii vor putea comunica prin emoji cu șoferii din spatele lor prin intermediul acestei jachete inovatoare creată de Ford.

O mare parte dintre accidentele care implică bicicliști se produc din cauza faptului că șoferii nu știu din timp ce urmează să facă bicicliștii din fața lor. De altfel, în Europa, cam 2000 de bicicliști mor în trafic, în fiecare an. De multe ori, vestele reflectorizante și luminile intermitente nu ajută. Compania producătoare de mașini vine cu o soluție care ar putea contribui la rezolvarea problemei.

În acest sens, divizia europeană Ford a colaborat cu experți în lingvistică pentru a înțelege cum poate îmbunătăți comunicarea dintre cele două categorii pentru a reduce numărul de accidente. A creat astfel o jachetă care are pe spate un display LED menit să facă mai ușoară comunicarea dintre bicicliști și șoferi în trafic. Aceasta este conectată la un controler montat pe ghidonul bicicletei. Cu ajutorul butoanelor fizice de pe acesta, bicicliștii pot afișa o serie de emoji-uri pe spatele jachetei, pentru ca șoferii să le poată vedea.

De ce Ford vrea să aducă această jachetă în trafic

Aceste emoji-uri includ și simboluri utile, atât pentru bicicliști, cât și pentru șoferi. Astfel, aceștia pot folosi săgeți pentru a semnaliza în ce direcție urmează să se îndrepte într-o intersecție. De asemenea, se poate folosi și un

Pe lângă aceste semnale, jacheta îi lasă pe bicicliști și să comunice și prin emoji-uri cu șoferii, să le arate când sunt mulțumiți sau când îi deranjează ceva în trafic.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă mai amplă Ford, numită Share the Road. Prin aceasta, își propune să facă din drum un loc mai puțin ostil atât pentru șoferi, cât și pentru bicicliști.

Momentan, jacheta nu a intrat încă pe piață. Aceasta este încă la stadiul de prototip și nu este clar dacă Ford o va comercializa sau nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: the verge