Firmele care au profitat din plin de pandemie: ce a lăsat în urmă Uber Eats

Firmele care au profitat din plin de pandemie: ce a lăsat în urmă Uber Eats

De câteva luni, multe firme s-au plâns că pandemia de coronavirus le-a lovit puternic. Multe dintre ele au pus lacătul pe ușă, dar există și jucători care se descurcă extrem de bine. E vorba de piața de pe care Uber Eats a decis să se retragă.

Platformele de livrare mâncare la domiciliu s-au descurcat extrem de bine pe perioada pandemiei. Lumea a comandat acasă, din moment ce restaurantele au fost închise, iar aceste companii au fost o barcă de salvare și pentru localuri, chiar dacă taxele sunt destul de mari.

În România există jucători mari precum Foodpanda sau Glovo, dar și Bolt, care a venit să umple golul lăsat de plecarea Uber Eats. Piața platformelor de livrări de mâncare e estimată la 15 milioane de lei, potrivit ZF.

Ce a lăsat în urmă Uber Eats

Serviciile de livrare mâncare la domiciliu au avut o perioadă aglomerată și le-a mers bine. Serviciile lor au reprezentat o barcă de salvare și pentru restaurantele care au fost închise și mai ales pentru cei care nu aveau serviciu de livrare. Jucători precum Glovo sau Foodpanda s-au dovedit eficienți, dar nu sunt ieftini deloc.

Spre exemplu, multe localuri susțin că tarifele cerute de aceste aplicaţii ajung la 30% din valoarea comenzii, un nivel nesustenabil, astfel că se gândesc să renunţe la colaborare. În ceea ce priveşte livrările la domiciliu, jucătorii din industria de restaurante au două variante: merg pe colaborări cu platformele specializate – acesta fiind în special cazul afacerilor mici, dar nu numai, sau lansează un sistem propriu de comenzi şi livrare. Cei mai mulţi le îmbină tocmai petru a ajunge la mai mulți clienți.

În prezent, cât restaurantele nu sunt încă deschise, doar cu operațiunile d elivrare și take away disponibile, patronii spun că sunt la maximum 25% din încasările normale. După reluarea activităţii în restaurantele fizice ponderea livrărilor ar urma să scadă din nou spre 10% sau chiar sub acest prag.

În total, mii de restaurante sunt listate pe platforme precum Glovo, Foodpanda și Bolt Food.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: