Filmele pe care să le vezi pe Netflix dacă ți-a plăcut Parasite

Parasite a câștigat, anul acesta, trofeul pentru cel mai bun film la premiile Oscar. Dacă l-ai văzut și ți-a plăcut, am câteva recomandări de pe Netflix.

Parasite a fost marea surpriză a premiilor Oscar din acest an. A reușit să primească trofeul pentru cel mai bun străin, dar și marele premiu – fiind declarat câștigător la categoria cel mai bun film. Dacă l-ai văzut și ți-a plăcut, atunci n-ar strica să mai încerci câteva filme făcute de regizorul Joon Ho Bong.

Mulți critici susțin că regizorul sud-coreean a reușit să vină cu cel mai bun film al său odată cu Parasite. Dar, cineastul mai are câteva producții la activ, care s-ar putea să-ți placă la fel de tare.

Ce să vezi pe Netflix dacă ți-a plăcut Parasite

Joon Ho Bong e un regizor destul de cunoscut în lumea cinematografiei și a lucrat chiar și cu nume mari de la Hollywood. A reușit, însă, să se facă remarcat cu adevărat odată cu Parasite. Iar premiile Oscar au fost o trambulină de lansare excelentă.

Joon Ho Bong a mai regizat, însă, filme considerate extrem de bune precum Memories of Murder, Snowpiercer și Okja.

Ultimele dintre ele sunt de găsit pe Netflix. Hai să vezi despre ce e vorba.

Snowpiercer

Snowpiercer a fost lansat în 2013 și spunea povestea unui experiment destinat să micșoreze efectele încălzirii globale. Numai că planul dă greș și aruncă Terra într-o nouă epocă de gheață și ucide aproape toate ființele vii.

Singurii supraviețuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mișcare de un motor revoluționar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din față al trenului, iar cei săraci în capătul opus. Acțiunea e plasată în anul 2031.

Okja

Un alt film regizat de omul care a făcut Parasite este Okja. De asemenea, îl găsești pe Netflix.

Filmul spunea povestea lui Mija, fost îngrijitor și constant însoțitor al lui Okja, un animal unic de dimensiuni mari cu care a legat o prietenie pe măsură, la casa lor din zona montană a Coreei de Sud.

Acest lucru se schimbă însă atunci când un conglomerat multinațional deținut de o familie, Mirando Corporation, o iau pe Okja pentru ei înșiși și o transportă la New York, unde directoarea generală a acestei corporații, o femeie vanitoasă și obsedată de propria-i imagine, Lucy Mirando (Tilda Swinton) are planuri mari pentru cel mai drag prieten al lui Mija.

Fără un plan anume, dar cu un singur scop în minte, Mija pune la cale o misiune de salvare. Din distribuție mai fac parte Jake Gyllenhaal și Lily Collins.

Dacă ești interesat și de alte filme ale regizorului Joon Ho Bong, mai poți căuta Madeo / Mama (2009), Monstrul (2006) și Tokyo! (2008).)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: