09 aug. 2020 | 10:35

FBI a reușit să prindă un evadat după 46 de ani de căutări

CHESTII
FBI a reușit să prindă un evadat după 46 de ani de căutări

După 46 de ani, Luis Archuleta a fost arestat în New Mexico. Acesta va fi dus înapoi în închisoarea din Denver de unde în 1974, a evadat din propria celulă.

“Poți fugi, dar nu te poți ascunde”, spune zicala, iar pentru Luis Arhuleta a funcționat de minune. Arhuleta, cunoscut și sub numele de Larry Pusateri, a scăpat de la o unitate de corecție din Colorado în urmă cu peste patru decenii și, trei ani mai târziu, i-a fost emis un mandat federal de arestare.

A rămas pe fugă de atunci, iar situația nu s-a schimbat decât în decursul acestei săptămâni.

Arhuleta, în vârstă de 77 de ani, a fost găsit în Española, New Mexico, unde locuise sub numele Ramon Monteya.

Autoritățile au declarat că își avea reședința în zonă de aproximativ 40 de ani, sub pseudonimul folosit.

„Această arestare ar trebui să trimită un semnal clar infractorilor de peste tot: FBI vă va găsi, indiferent cât durează sau cât de departe veți merge, și vă vom aduce în fața justiției”, a declarat Michael Schneider, agent special FBI Denver, într-o declarație care anunța arestarea lui Arhuleta.

„Doresc să mulțumesc Departamentului de Poliție din Spania pentru colaborarea strânsă cu diviziile FBI Denver și Albuquerque în cadrul acestei investigații și pentru faptul că împreună am reușit să scoatem de pe străzi acest fugar periculos”, a adăugat acesta.

Aruleta a fost condamnat pentru agresarea unui ofițer de poliție cu o armă mortală. În 1973, Arhuleta a împușcat un ofițer din Denver. Ofițerul a supraviețuit plăgii provocate de împușcătură, conform ABC News.

Nu este singurul caz de acest tip, însă.

În 2015, un fugar din Florida a fost prins după 56 de ani. Acesta fusese condamnat pentru uciderea unui pieton într-un accident rutier în anul 1957. Frank Freshwaters a evadat din închisoare după doi ani. A reușit să scape de poliție, prin utilizarea unor nume false. În urma identificării, vechiul fugar a fost arestat la domiciliu.

În 2019, un fugar român condamnat pentru proxenetism și deținere de droguri, a fost prins după 10 ani în Timișoara. Și să nu uităm și de presupusa evadare a lui Radu Mazăre.