Facebook și Apple, într-un război deschis: de ce pierd utilizatorii

Facebook și Apple, într-un război deschis: de ce pierd utilizatorii

Când doi se ceartă, pierde al treilea. Aceasta este realitatea conflictului dintre Facebook și Apple din ultima perioadă, iar utilizatorii sunt cei care vor avea de pierdut.

În ultima săptămână, Facebook și Microsoft au început să atace destul de agresiv practicile Apple în ceea ce privește magazinul său virtual de aplicații. Oficialii gigantului din Redmond au avut o problemă cu faptul că nu-și pot publica în AppStore aplicația lor de streaming pentru jocuri video, aplicația care va veni preinstalată pe noul Galaxy Note 20.

Acum, într-o situație similară se află cei de la Facebook, din cauza aplicației Facebook Gaming, recent lansată pe iOS și Android. Din cauza restricțiilor impuse de Apple programelor care vor să ajungă în AppStore, versiunea de Facebook Gaming pentru iPhone și iPad nu are partea de gaming. Lipsesc jocurile pe care, pe un laptop sau desktop, le-ai juca direct în browser.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, promovată intens de Facebook, versiunea Facebook Gaming pe care o poți descărca pe un iDevice poate fi folosită doar pentru streaming a unor sesiuni de jocuri, similar cu Twitch. Motivația Apple este că, dacă ar permite accesul la o colecție de jocuri prin această aplicație a lui Mark Zuckerberg, nu ar putea controla experiența pusă la dispoziția utilizatorilor. Pierde controlul asupra conținutului la care au acces posesorii de iPhone.

”Din păcate, a trebuit să eliminăm complet funcționalitatea de gameplay pentru a obține aprobarea Apple pentru aplicația Facebook Gaming. Asta înseamnă că utilizatorii de iOS au partea de o experiență inferioară, comparativ cu posesorii de Android.”, atrage atenția COO-ul Facebook, Shery Sandberg. ”Ne concentrăm în continuare pe construirea unei comunități de peste 380 de milioane de oameni care se joacă jocuri pe Facebook în fiecare lună, indiferent dacă Apple o permite în aplicația de sine stătătoare sau nu.”, a concluzionat oficialul Facebook.

facebook gaming iphone

Citește și: