Facebook se implică în lupta împotriva Covid-19: ce a lansat pentru a face viața medicilor mai ușoară

Facebook se implică în lupta împotriva Covid-19: ce a lansat pentru a face viața medicilor mai ușoară

După Apple și Microsoft, a venit momentul celor de la Facebook să lanseze un instrument software pentru a asistat medicii în diagnosticarea cazurilor de Covid-19.

În colaborare cu institutul Carnegie Mellon din Statele Unite ale Americii, cei de la Facebook au integrat în aplicația de mobil un sondaj. Acesta nu ține loc de diagnostic medical, dar te ajută să știi dacă ar trebui să ajungi cât mai repede la medic sau este recomandat să stai în izolare.

facebook

 

Noul sistem de sondare a opiniei publice ilustrat în captura de ecran de mai sus a fost realizat împreună cu cercetătorii de la Carnegie Mellon. În contextul în care vor fi agregate simptome de la un număr foarte mare de persoane într-un timp scurt, cea mai mare rețea de socializare va ajuta oamenii de știință să înțeleagă un pic mai bine modul în care se manifestă boala, care sunt primele simptome și nu numai.

Noul sondaj introdus de Facebook, în prima fază, va fi disponibil doar în Statele Unite ale Americii. În funcție de feedbackul primit de la cercetătorii, va ajunge să fie integrat și în alte țări de pe mapamond.

În privința modului în care funcționează, sondajul va apărea în partea de sus a ecranului când intri pe Facebook. Acela va fi ca o invitație pentru utilizatori de a partaja în mod voluntar informații despre sănătatea proprie. În ultimele săptămâni, cea mai mare rețea de socializare ți-a mai servit informații în fluxul informațional despre Covid-19, dar cu ajutorul Carnegie Mellon, ajutorul oferit autorităților de către Facebook merge un pic mai departe.

Este important de reținut că toate datele care vor fi colectate în cadrul acestui studiu de cercetare vor fi anonimizate, pentru a proteja identitate celor care le-au completat. Mai mult decât atât, nimeni de la Facebook nu va putea să vadă rezultatele sondajelor, iar datele de identificare ale persoanelor din spate vor fi ascunse și de cercetători.

Citește și: