Facebook își lansează în 2021 propria criptomonedă. Ce are special?

Facebook își lansează în 2021 propria criptomonedă. Ce are special?

Potrivit unui raport publicat de Financial Times, criptomoneda Libra, susținută de Facebook, ar putea fi lansată în ianuarie. În mod interesant, Asociația Libra, consorțiul creat de Facebook, și-ar putea reduce din nou ambițiile.

Când a fost dezvăluită prima dată, criptomoneda Libra trebuia să fie o monedă nouă, legată de un coș de monede fiduciare și valori mobiliare. Inițial, nu s-ar fi bazat pe o singură monedă din lumea reală, ci pe o combinație de valute multiple.

După nenumărate etape, sub ce formă se lansează Libra?

Multe bănci centrale și autorități de reglementare au fost îngrijorate de această viziune. De aceea, Asociația Libra a schimbat cursul și a început să lucreze la mai multe monede stabile.

Stablecoins sunt criptomonede care nu fluctuează în valoare față de o anumită monedă fiat – moneda fiat este o monedă emisă de un guvern, care nu este susținută de o marfă fizică, ci de guvernul însuși.

Dacă monedele stabile nu fluctuează, asta înseamnă că o unitate dintr-un stablecoin susținut de dolarul american, spre exemplu, valorează întotdeauna un dolar.

Libra a menționat euro, dolari americani, lire sterline și dolari singaporezi ca monede de bază pentru diferitele sale monede stabile.

Potrivit Financial Times, Asociația Libra intenționează acum să lanseze doar o monedă stabilă susținută de dolarul american. Va concura direct cu alte monede stabile, cum ar fi USDC, PAX și Tether (USDT).

Asociația Libra intenționează să lanseze și alte stablecoins, dar asta se va întâmpla cel mai probabil mai târziu.

Facebook va lansa propriul său portofel Libra în același timp, cel mai probabil. Numit inițial Calibra, portofelul virtual Facebook a fost redenumit Novi în luna mai.

În plus față de o aplicație autonomă care îți va permite să trimiți și să primești criptomonede Libra, vei putea să-ți gestionezi contul Novi din Messenger și WhatsApp.

Facebook se așteaptă ca oamenii să înceapă să utilizeze Novi în scopuri de remitență și plăți de la egal la egal.

Nu este clar dacă și alți membri ai Asociației Libra intenționează să lanseze propriul serviciu bazat pe Libra în același timp. Membrii includ Farfetch, Lyft, Shopify, Spotify și Uber.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: