Schimbarea de la Facebook care te pregătește pentru momentul în care vrea să uiți de Bitcoin

Schimbarea de la Facebook care te pregătește pentru momentul în care vrea să uiți de Bitcoin

Facebook are încă planuri mari în zona monedelor virtuale și ar vrea, la un moment dat, să te facă să uiți de Bitcoin. Și acum arată că n-a abandonat acest plan.

Facebook are planuri mari de viitor și pare că nu a renunțat la proiectul privind propria monedă virtuală. Venise, în așteptarea Libra, cu un portofel virtual intitulat Calibra, cu legătură directă cu numele criptomonedei la care a declarat că lucrează.

Între timp, nu prea s-a mai auzit nimic de Libra, partenerii rețelei s-au retras unul câte unul și dezvoltarea acestui proiect părea incertă. Acum, mișcarea Facebook arată că Zuckerberg n-a abandonat aceste idei. Calibra, portofelul digital, tocmai ce și-a schimbat numele în Novi.

Iar Facebook speră ca, într-o bună zi, acolo să se găsească monedele Libra ale utilizatorilor.

Facebook tot mai vrea să te facă să uiți de Bitcoin

Într-o postare de blog, reprezentanții Facebook au explicat și de ce au ales numele Novi. Susțin că termenul e inspirat din cuvintele din latină “novus” și “via,” care înseamnă „nou” și „drum” – un nou drum, cum ar veni.

Așadar, Novi va fi numele subsidiarei Facebook care se va ocupa de dezvoltarea portofelului digital al companiei.

Cu portofelul virtual, Facebook are planuri dincolo de Libra. Moneda virtuală a fost anunțată în iunie anul trecut, dar între timp pare că proiectul a fost încetinit, mai ales că autoritățile americane au ridicat probleme legate de reglementare. Zuckerberg susținea în 2019 că va fi o singură monedă virtuală, dar acum ar vrea să aibă mai multe și toate să aibă corespondent în monedele aflate în circulație.

Astfel, Novi ar putea include monede precum dolarul american, lira sterlină și euro.

Noul nume al portofelului digital vine și cu un nou logo, după ce Facebook a fost acuzată că a copiat la Calibra un logo deja existent pe piață – cel al startup-ului Current. Cât despre proiectul Novi și Libra, compania americană susține că scopul rămâne același: trimiterea de bani instant, în orice colț al lumii, așa cum trimiți acum un mesaj.

Cel mai probabil, Novi va beneficia și de o aplicație separată, dar care va putea fi intergrată în WhatsApp și Messenger. Facebook promite că vei putea trimite bani oricând și oriunde, nu vor fi taxe ascunse, dar vei avea nevoie de un act de identitate valid pentru a te putea înregistra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: