Giphy va fi alternativa pentru fanii Vine

Giphy va fi alternativa pentru fanii Vine
12:10 31.10.2016

În urmă cu doar câteva zile, cei de la Twitter au anunțat închiderea serviciului Vine. Se pare însă că mai multe companii vor să facă viața mai ușoară utilizatorilor serviciului, iar Giphy se află printre ele.

Deși aveți posibilitatea să postați clipuri scurte pe o varietate foarte mare de platforme online, inclusiv Facebook sau Instagram, cei de la Twitter, prin intermediul Vine, sunt primii care au inventat rețeta. Din păcate, cu toate că au existat foarte mulți fani ai conceptului de scurt metraj de șase secunde, respectiva platformă online împreună cu aplicația aferentă nu au reușit să genereze profit pentru gigantul aflat în pierdere. Anunțul vizavi de desființarea Vine a fost făcut la scurt timp după publicarea rezultatelor financiare dezamăgitoare ale Twitter. Tot atunci au fost anunțate concedieri masive.

Partea bună este că se întrezăresc totuși câteva opțiuni mai mult sau mai puțin decente pentru fanii Vine. PornHub s-a oferit să achiziționeze Vine deoarece, aparent, 6 secunde sunt suficiente pentru imortalizarea unui act erotic în format video. Pe de altă parte, Giphy și-a anunțat intenția lansării unui serviciu de migrare a conținutului de pe Vine pe propria platformă.

Deși nu avem încă un termen foarte precis pentru momentul la care va avea loc lansarea noii funcții, Giphy a promis că, pe lângă faptul că vă va transforma Vine-urile în GIF-uri, le va păstra și în forma lor originală de clipuri cu o coloană sonoră audio. ,,Dacă aveți un cont pe Giphy, veți avea posibilitatea să vă transferați toate Vine-urile create folosind această unealtă pe care tocmai am finalizat-o. Momentan, rezutatele vor putea fi partajate prin intermediul Giphy doar ca GIF-uri, dar avem și clipurile video pentru voi, de asemenea (cu sunet cu tot), în datele sursă pe care le vom păstra pentru fiecare Vine transformat în Gif.” Astfel a fost descrisă noua funcție într-o postare oficială a celor de la Giphy pe Medium.

Singurul lucru pe care nu-l cunoaștem momentan este momentul exact în care va fi lansat noua unealtă. În schimb, partea bună este că mai avem câteva luni până când va dispărea Vine. Apropo, puteți oricând să vă salvați Vine-urile și să vi le urcați pe YouTube dacă vreți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo