Cum vom putea participa la evenimente chiar și pe timp de pandemie: ANCOM vine cu soluția

Cum vom putea participa la evenimente chiar și pe timp de pandemie: ANCOM vine cu soluția

ANCOM vine cu o soluție prin care evenimente din vremea pandemiei să poată avea loc în condiții de siguranță, cu respectarea distanțării sociale.

Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au interzis evenimentele cu un număr prea mare de persoane. Cea mai eficientă soluție pentru ca acestea să poată avea, totuși, loc o reprezintă organizarea de tip drive-in, în care participanții la eveniment vor sta în propriile mașini. Astfel, vei putea merge la cinematograf sau la concerte în perioada următoare, fără să riști să te îmbolnăvești.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) va acorda licențe temporare pentru frecvențe radio pentru ca aceastea să poată avea loc.

“Pentru că în perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a declarat Sorin GRINDEANU, președintele ANCOM.

Cum vor putea avea loc evenimente de tip drive-in

Vestea bună e că solicitările nu sunt limitate doar pentru organizatorii de evenimente consacrați. De alfel, licența va puea fi acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice. Pentru a putea aplica, trebuie să completezi și să trimiți un formular tip pe care îl poți găsi aici.

Tipul de aplicație urmărit de solicitanți este transmiterea coloanei sonore către participanții la evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule, și constituie o alternativă la evenimente desfășurate în sălile de cinema tradiționale și concertele în aer liber cu spectatori. Licenţa de utilizare a frecvenţelor va fi eliberată pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

Citește și: