Cel mai neobișnuit concert: metoda inteligentă pentru respectarea distanțării sociale

Cel mai neobișnuit concert: metoda inteligentă pentru respectarea distanțării sociale

Un oraș din Danemarca a găsit o metodă inedită prin care să poată organiza un concert, pentru a respecta, în același timp, normele de distanțare socială.

E vorba, de fapt, despre o formă de organizare care s-a mai văzut, însă nu este comună pentru concerte. Gândește-te la cinematografele drive-in ale americanilor, numai că în fața spectatorilor nu se află un film, ci un spectacol de muzică live pe care participanții îl pot experimenta din propriile mașini.

Artistul danez Mads Langer a ținut un concert în acest stil pentru aproximativ 500 de spectatori. Spațiul pentru evenimente a fost organizat în grabă, la marginea orașului danez Aarhus. Concertul a fost anunțat cu doar șase zile înainte, însă biletele s-au vândut în doar șase minute.

Vorbim de o premieră atât pentru artist, cât și pentru publicul are a participat la evenimentul organizat în orașul danez care a fost Capitală Culturală Europeană în 2017.

Cum s-au respectat regulile de distanțare socială la concert

Pentru a nu risca infectarea participanții nici măcar nu au deschis geamurile mașinii, așa că nu a fost nevoie nici de boxe pentru eveniment. Sunetul a fost transmis ca și în cazul cinematografelor drive in, prin unde radio. De asemenea, interacțiunea cu artistul de pe scenă s-a făcut prin Zoom.

Potrivit poliției din oraș, cei care au participat la concert s-au purtat exemplar și au respectat toate regulile pentru a nu risca infectarea. Aceștia au eliberat spațiul la 30 de minute după ce concertul s-a terminat.

În această perioadă, aceasta pare să fie singura modalitate prin care să ne putem bucura de un spectacol live, chiar dacă experiența nu va fi tocmai cea cu care am fost obișnuiți. Totuși, cel mai probabil, niciun astfel de eveniment major nu va avea loc până la sfârșitul anului, așa că va trebui să ne mulțumim cu astfel de inițiative.

Citește și:
Sursa: smart radio