Euro 200: ce părinți pot primi 200 de euro de la stat pentru tablete și calculatoare

Euro 200: ce părinți pot primi 200 de euro de la stat pentru tablete și calculatoare

Guvernul a anunțat că programul Euro 200 continuă. Prin acesta sunt ajutați părinții care nu le pot cumpăra copiilor calculatoare sau tablete care să-i ajute în educație. Totuși, suma s-ar putea să nu fie chiar atât de salvatoare pe cât pare.

Pe 26 martie, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se acordă în continuare ajutorul financiar pentru stimularea achiziției de calculatoare. Programul Euro 2020 prevede că pot cere aceste bonuri doar elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei.

În teorie, sună bine și este măcar un ajutor pentru elevi. Doar că tichetele pentru achiziție vor fi primite abia în toamnă, astfel că în această perioadă, când elevii învață de acasă, nu se vor dovedi cu nimic utile.

Calendarul pentru cumpărarea de calculatoare prevede că achiziționarea se face în perioada 27 iulie – 12 octombrie 2020.

Nici Guvernul nu înțelege exact ce face cu Euro 200

Situația e cu atât mai absurdă, cu cât Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a spus că ajutorul de la stat e fix pentru perioada asta. „Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200”, a spus acesta.

Înainte de această perioadă, cererile pentru ajutor erau depuse la școală până pe 17 aprilie. Ceea ce acum e aproape imposibil, dat fiind că sunt închise.

Cel mai probabil, în situația dată și fără posibilitatea celor interesați să depună online, vor fi organizate la școli centre de depunere a cererilor. În perioada 22 aprilie și 14 mai s-ar derula anchetele sociale pentru evaluarea cererilor. Abia pe 6 iulie ar fi afișată lista finală. Rămâne de văzut dacă va fi respectat calendarul sau Guvernul va schimba condițiile ca Euro 200 chiar să fie util acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: EduPedu