Eșec de proporții la Amazon: produsele Basic pun viața în pericol clienților

Eșec de proporții la Amazon: produsele Basic pun viața în pericol clienților

Multe produse AmazonBasics care au fost raportate ca pericol de incendiu sunt încă în vânzare pe Amazon, potrivit unei anchete extinse efectuate de CNN.

Mărturiile utilizatorilor încep de la cuptoare cu microunde care explodează, la cabluri de alimentare și scaune în flăcări.

Se pare că plângerile se acumulează de ani de zile

CNN a numărat cel puțin 1.500 de recenzii începând din 2016 pentru mai mult de 70 de articole care au descris că „produse explodează, se aprind, fumează, se topesc, cauzează defecțiuni electrice sau prezintă riscuri”.

Amazon a eliminat unele dintre articolele pe care clienții le-au raportat ca fiind periculoase, deși multe încă rămân pe site.

“În cadrul celor peste 1.500 de recenzii, mulți consumatori au declarat în mod explicit articolele ca fiind potențial periculoase – folosind termeni precum «pericol» sau «incendiu» sau spunând că produsul ar trebui retras. Aproximativ 30 de articole cu trei sau mai multe recenzii de acest gen rămân astăzi de vânzare pe Amazon.com. Cel puțin alte 11 produse care corespund acestor criterii au fost scoase de la vânzare în momentul publicării. Unele au devenit indisponibile după ce CNN a început raportarea și cel puțin patru pagini de produse au fost eliminate complet de pe site-ul retailer-ului. Amazon a confirmat că cel puțin opt dintre aceste produse au fost anchetate, dar a declarat că s-a stabilit că toate îndeplinesc standardele sale de siguranță.”
CNN

Totuși, în ciuda numeroaselor probleme de siguranță raportate, Amazon a emis doar două retrageri oficiale ale produselor AmazonBasics, potrivit CNN.

În urma confruntării cu raportul CNN, Amazon a subliniat motive specifice pentru care anumite produse și-au îndeplinit standardele de siguranță sau,  în câteva cazuri, cum le-a eliminat după raport.

Amazon a fost verificat frecvent în legătură cu vânzarea de produse defecte în trecut, The Verge a numărat peste 60 de procese federale cu privire la răspunderea Amazon față de produse în ultimul deceniu într-un raport din ianuarie.

Ancheta CNN include interviuri cu foști angajați ai Amazonului, care discută măsurile luate pentru a testa problemele de siguranță ale produselor AmazonBasics și poate fi citită integral aici.

Citește și:
Etichete: