E fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace: SUA au făcut anunțul

Criza medicală a produs schimbări semnificative în societate. Și de data asta e vorba de ce-au anunțat Statele Unite ale Americii.

SUA au anunțat recent că intră în recesiune. Și vestea mai mare e că declinul este cel mai mare începând cel puțin cu anul 1947. Asta pentru că abia de atunci guvernul SUA a publicat primele statistici oficiale. Astfel, anul 2020 se anunță dificil pentru întreaga lume.

Conform datelor de acum, economia SUA a înregistrat o scădere anuală record în trimestrul al doilea, de aproape 33% procente. A intrat astfel în recesiune tehnică, în condițiile în care pandemia de coronavirus a dus la blocaje în activitatea companiilor și a lăsat milioane de americani fără muncă.

Ce a lovit economia SUA în plin

În prezent, SUA se confruntă cu cele mai mari probleme când vine vorba de criza medicală. Sistemul medical, puternic axat pe mediul privat, dar și populația mare face dificil de gestionat cazurile de COVID-19.

În ceea ce privește economia, după cum notează Profit.ro, produsul intern brut s-a contractat cu 32,9% în perioada aprilie-iunie, după un declin confirmat la 5% în primul trimestru. Totodată, consumul privat, principalul motor al celei mai mari economii din lume, a scăzut cu 34,6% în ritm anual, de asemenea o contracție record în istoria SUA.

O altă problemă imensă pe care o au SUA e cu șomajul. Independent de anunțul despre recesiunea tehnică, un raport al Departamentului american al Muncii a arătat că numărul cererilor noi de ajutor de șomaj a continuat să crească și a ajuns la 1,434 milioane în săptămâna încheiată pe 25 iulie.

Dar în săptămâna precedentă a fost consemnat un număr de aproape 1,42 milioane de cereri depuse.

Deocamdată, nu e cert când va ajunge pe piață un vaccin, ceea ce ar mai putea relaxa situația economică și implicit reducerea șomajului. Totodată, pentru 2020, Statele Unite ale Americii au planificat alegeri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: