Banca Transilvania tocmai a făcut anunțul: vestea surpriză despre banii românilor

Banca Transilvania tocmai a făcut anunțul: vestea surpriză despre banii românilor

2020 a venit cu câteva luni de incertitudine extremă în ceea ce privește economia și, în particular, salariile. Banca Transilvania vine acum cu un anunț cu greutate în această zonă.

Poziția Băncii Transilvania de acum e că pe final de an s-ar putea să ne revenim din punct de vedere economic. Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică Banca Transilvania, scrie, într-o informare a instituţiei, că economia reală a depăşit punctul critic indus de pandemie şi se aşteaptă la o creştere trimestrială puternică în T3/2020.

„Considerăm că economia reală a depăşit punctul critic al impactului indus de incidenţa pandemiei şi ne aşteptăm la creştere trimestrială puternică în T3 şi intrarea în ciclul postpandemie, scenariu susţinut de mixul relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare la nivel mondial, în sfera europeană şi pe plan intern.”
Andrei Rădulescu

Cum își poate reveni economia după criza medicală

Chiar dacă în România nu putem spune că am trecut peste criza medicală, ba din contră, există optimism în ceea ce privește economia. Banca Transilvania mai notează în informare că majorarea cheltuielilor de capital (investiţiile) cu aproape 19% în prima jumătate a anului pune bazele revenirii economice postpandemie, conform ZF. Datele sunt din execuția bugetară pentru prima jumătate a anului publicată de Ministerul Finanțelor pe 28 iulie.

Conform BT, creşterea cheltuielilor de capital cu 18,7% an/an la 9,4 miliarde lei exprimă premise ca economia să intre rapid în ciclul postpandemie.

Independent de situația economică, dacă ai bani la Banca Transilvania, e bine să știi ce reguli sunt de respectat în perioada asta. De exemplu, pentru a ridica o sumă mai mare de 40.000 lei, respectiv 5.000 de euro, este nevoie să îți faci o programare în agenție cu minimum 24 de ore înainte. Banca Transilvania susține că-i nevoie de asta, pentru că nu ține sume mari de bani în sucursale.

Banca Transilvania susține că trebuie să știi că legislația din România prevede niște limite maximale ale tranzacțiilor cu numerar. Adică 10.000 de lei pe zi pentru plăți pentru persoanele juridice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: