Donald Trump, desființat pe Twitter ”cu propriile arme”: ”S-a deschis sezonul de vânătoare!”

Donald Trump, desființat pe Twitter ”cu propriile arme”: ”S-a deschis sezonul de vânătoare!”

De aproximativ o săptămână, situația din Statele Unite ale Americii este una foarte tensionată și nu pare să se liniștească prea curând, iar Donald Trump, în mod previzibil, a ales tabăra greșită.

În mai multe state americane, au fost proteste în ultimele zile cu zeci de mii de oameni. Aceștia protestează împotriva uciderii lui George Floyd de către un polițist care s-a așezat cu genunchiul pe gâtul lui până la asfixiere, refuzând să-i dea drumul. Episodul a fost imortalizat integral, iar polițiști responsabili au fost demiși din rândul Poliției Americane. Protestatarii speră însă să fie judecați pentru crimă, situație foarte improbabilă în contextul în care polițiștii au imunitate în SUA.

Pornind de la acest set de circumstanțe, Donald Trump a fost foarte vocal pe Twitter împotriva protestatarilor, atrâgându-le atenția că armata este gata să intervină, iar dacă vor exista violențe, sunt gata să tragă în mulțime. Amenințările președintelui SUA au fost atât de clare, încât oficialii Twitter i-au marcat postările ca fiind îndemnuri la violență.

Pe marginea evenimentului, a comentat Kareem Abdul Jabbar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de basketball din NBA din toate timpurile. El a atras atenția asupra discriminării împotriva oamenilor de culoare pe toate planurile din SUA, discriminare susținută și de președintele Trump.

„Da, asemenea proteste sunt folosite de unii drept pretext ca să profite, dar e ca atunci când fanii unei echipe care câştigă titlul dau foc la maşini şi distrug vitrine. Eu  nu vreau să văd magazine prădate, nici clădiri incendiate. Dar afro-americanii locuiesc într-o clădire în flăcări de atâta timp, sufocaţi de fum.

Sunt cei care mor din cauza coronavirusului în proporţii mult mai mari decât albii, sunt cei care-şi pierd primii slujbele. Iar acum când rasismul este condamnat, se pare că s-a deschis sezonul de vânătoare la persoanele de culoare. Dacă mai era vreun dubiu, citiţi ultimele postări ale preşedintelui Trump, care-i numeşte pe protestatari vagabonzi şi tâlhari şi care, din acest motiv, pot fi împuşcaţi,” a scris Kareem Abdul Jabbar.

„De aceea, grija comunităţii afro-americane nu este distanţa la care stau protestatarii unul de altul, sau dacă unii disperaţi vor să fure un tricou sau încearcă să dea foc unei secţii de poliţie, ci dacă fiii, soţii, fraţii şi părinţii vor fi omorâţi de poliţişti sau aşa-zişi poliţişti care ies la plimbare, la jogging. Virusul rasismului în această ţară ucide mai mulţi oameni decât COVID-19,”, a concluzionat al doilea jucător de basketball după Michael Jordan într-un articol de opinie redactat de el în LA Times.

În vârstă de 73 de ani, Kareem Abdul-Jabbar e unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie. El a cucerit 6 titluri de campion în NBA 1971, 1980, 1982, 1985, 1987, 1988), fiind de 19 ori selectat în All Star Game. El a evoluat pentru Milwaukee Bucks şi Los Angeles Lakers.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: